Egipat i Urugvaj: Tri stvari koje smo videli i jedna koju nismo!

Odigrana je i druga utakmica na ovogodišnjem Mundijalu. Završeno je prvo kolo grupe A a Urugvaj je slavio pogotkom Himeneza u 89. minutu. U ne baš sadržajnom meču videli smo samo dve dobre šanse i to pred golom Egipćana.

Rusija ostaje na prvom mestu grupe a Urugvaj je uradio baš ono što mu je bilo potrebno. Daleko da je ovo bila blistava partija ali je bilo dovoljno da se savladaju protivnici. Uprkos porazu, Egipat je odigrao solidan meč i pokazao da može odlično da se brani!

Biće zanimljivo do kraja u ovoj grupi i tek treba da saznamo koje su to ekipe koje prolaze. Kako sada stvari stoje, najveće šanse imaju Rusija i Urugvaj, kojima je to predviđano i pre početka turnira. Kakvi su utisci sa ovog meča?

Sastav Egipta

Odmah na početku je bilo tu nekoliko iznenađenja. Na terenu se nisu našli igrači za koje smo bili sigurni da će početi ovaj meč. To je značajno uticalo na igru Egipta i stiče se utisak da bi sa njima bili opasniji u napadu.

KLADI SE NA MAROKO ILI IRAN!

Meč prvog kola je propustio Muhamed Salah. Očigledno je povreda još uvek nedovoljno zalečena. Nije na terenu bio ni El-Hadari, čovek za kog se pretpostavljalo da će oboriti rekord za najstarijeg učesnika. Meč su propustili i Elmohamadi i Ramadan Sobi.

Godin koji dominira

Iako ima 32 godine, defanzivac Atletiko Madrida još uvek dominira! Danas je bio možda i jedina svetla tačka u ekipi Urugvaja. Kvalitet njihove igre nije bio na visokom nivou ali je pravi lider ove ekipe činio sve da se to promeni.

Bio je na svakom delu terena, iznosio loptu, ubacivao se iz drugog plana, pokušavao da probudi saigrače. Na kraju mu je veliku uslugu učinio njegov partner, mlađi klupski kolega. Bilo je neverovatno gledati kako se Godin nervira nakon svakog lošeg poteza.

Odlična timska odbrana Egipćana

Jedino što smo videli od njih danas, ali možda dovoljno za prolaz u drugu fazu. Videćemo kako će to izgledati u veoma važnom meču protiv Rusije. Tada će morati da budu opasniji i konkretniji jer im ni bod sa tog meča neće značiti ništa.

Nismo videli – Vezni red Urugvaja

Veliko razočaranje! Četvorica igrača koji su bili na terenu od prvog minuta su odigrali veoma loš meč. Lopta je išla presporo, igrači se nisu dovoljno dobro kretali i praktično su svi vezisti podbacili. Ukoliko planiraju da ispune očekivanja, moraće bolje.

VEČERAS SE IGRA DERBI!

Bledoj partiji se priključio i Luis Suares koji je teško ulazio šanse. Čak i kada je ulazio, a to je bilo jer ga je Kavani spajao sa golom, bio je nedovoljno koncentrisan. Kao i momci koji su bili zaduženi za distribuciju lopti u napad i on će morati bolje!

Postavi odgovor