EURO brojke: Belingem i Mbape kao 78 fudbalera zajedno - apsolutna dominacija Engleza za nemir Orlova

Još oko 100 sati ostalo je početka Evropskog prvenstva u fudbalu. Događaja koji na mesec dana zaokupira um i telo svakog zaljubljenika u najlepšu sporednu stvar na svetu i koji isto tako uzrokuje ozbiljnu nervozu svim navijačima čija reprezentacija nastupa na takmičenju.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa.

Prvi put posle 24 godine i naša selekcija će biti među odabranima, a one poznate euforije ovoga puta nema. U tišini će ekipa Dragana Stojkovića otići na EURO – prvo u Augsburg na finalne pripreme, pa zatim u Gelzenkirhen – gde ih očekuje duel sa Engleskom u nedelju od 21.00.

MERIDIAN SPECIJAL – KVOTE ZA EURO

Orlovima ćemo se baviti nekom narednom prilikom, a na ovogodišnjem šampionatu Starog kontinenta, postavljen je rekord po ukupnom zbiru vrednosti svih fudbalera koji su se našli na spisku, a cifra je – 11.470.000.000 evra. Ili slovima – jedanaest milijardi, četiristo sedamdeset miliona.

Ibrin savet Piksiju: Samo disciplina – sve ostalo imaš! (VIDEO)

Predsednik Zenita zagonetan: Interesantan nam je Jović? I još 10 igrača čije se prezime završava na – IĆ

Neverovatna cifra, koja već prelazi u neke nerazumne stvari, ali na određene stvari mi (nažalost) ne učestvujemo.

Što se tiče proseka godina po reprezentacijama na Evropskom prvenstvu, “najmlađa” je selekcija Češke sa 25,3, a najstarija – Škotska sa 28,2 prosečnih godina. Zanimljivo, u državnom timu Danske svi fudbaleri dolaze iz inostranih takmičenja, bez da iko igra u domaćem šampionatu, dok su Englezi rekorderi po tome što njih svega 7.7% igra izvan Premijer lige.

Kao najvrednija selekcija – izdvaja se ponovo Engleska sa 1.5200.000.000 evra, a prate je Francuska (1.230.000.000) i Portugalija (1.050.000.000). Najmanje vredna reprezentacija ovog prvenstva je Rumunija sa “samo” 92.130.000, dok se Srbija kotira kao trinaesta država sa 311.800.000 evra u tržišnoj ceni fudbalera.

euro01

Ako govorimo o individualcima, možete već i da pretpostavite koje su to najveće zvezde Evropskog prventva i ko od njih ima najveću vrednost.

Prvo mesto je rezervisano za nove saigrače i možda dva najbolja igrača planete u ovom trenutku – Džuda Belingema i Kilijana Mbapea. Obojica vrede po 180.000.000 evra, a zajedno bi vredeli više od svih 76 fudbalera na spiskovima Rumunije, Albanije i Slovenije – neverovatno.

Odmah ispod njih je najbolji fudbaler engleskog prvenstva – Fil Foden sa 150.000.000 evra. Još jedan reprezentativac Albiona i neko ko će zadavati ozbiljne probleme srpskoj odbrani na premijeri šampionata.

Hrvati na EURO putuju u velikom stilu: Modrić i družina bolji od Portugalije

Naravno, tu je i Bukajo Saka – zvezda Arsenala i tragičar prethodnog EP, čija vrednost je procenjena na 140.000.000 i on je čak treći Englez u TOP 5.

Florijan Virc – čudo od deteta i protagonista jedne od najspektakularnijih sezona ikada – osvojivši titulu sa Leverkuzenom bez poraza, kao i Kup Nemačke. Više od 150 utakmica za Farmaceute, sa samo 21 godinom, mladog ofanzivca stavljaju u uži izbor za igrača šampionata.

Na listi su još i Deklan Rajs, Džamal Musijala, Rodri, Kamavinga i ostali fenomenalni fudbaleri, a što se tiče naše selekcije – najvredniji je Dušan Vlahović i njegova cena iznosi 65.000.000 evra, međutim, trenutno nije među TOP 20 na EP.

EURO04

Iz Laze Lazarević do Evropskog prvenstva – ali, stvarno!

Nikolić veruje u Orlove, ali upozorava: Stvari iz Katara su nedopustive, amaterizam – ne sme tako!

BONUS VIDEO:

7 Komentara

  Da budemo iskreni,ne moze niko prici Mbapeu,daleko je Belingam od tog nivoa iskreno!

  Ne igra vrednost igraca nego cela ekipa,svih 11 igraca na terenu!

  Moze da vrede koliko hoces,to ne igra utakmicu!

  Sve je jasno kao dan s obzirom da smo trinaesta država, nema ništa ni od grupe na EP

  Ovo je bruka i ludilo mozga….

  Najskuplji su igrači iz najbogatijih liga, to je normalno.

  Samo da Orlovi protiv Engleske ne prođu poput Orlića

Postavi odgovor