Anonimusi, matorci, ne koštaju mnogo, a neki su i klasa - 25 najjeftinijih fudbalera na Evropskom prvenstvu

Zagrevanje pred EURO… Još samo pet dana ostalo je do najvećeg fudbalskog događaja godine. Spiskovi selektora su poznati javnosti, fudbaleri se čuvaju povreda, pogotovo bizarnih poput one Mihala Sadileka, koji zbog pada sa bicikle neće igrati u Nemačkoj, navijači iščekuju mečeve svojih reprezentacija, a oni neutralni se nadaju dobrom fudbalu.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa.

Da li na ovakvom takmičenju ima mesta i za dobar fudbal i za rezultat, teško je reći, međutim, ono što sigurno znamo i ne možemo da omanemo – su brojke.

Magične cifre bez kojih današnji život nije moguć, tema je i našeg teksta pod nazivom “najjeftiniji fudbaleri Evropskog prvenstva”.

Ibrin savet Piksiju: Samo disciplina – sve ostalo imaš! (VIDEO)

Hrvati na EURO putuju u velikom stilu: Modrić i družina bolji od Portugalije

Buđenje Srbije na oproštaju Zlatana – tri gola u Stokholmu za srećan put na EURO!

Giorgi Loria, vremešni golman Dinama iz Tbilisija, ima 38 godina i do sada je za Gruziju nastupio na čak 77 utakmica – je sa cenom od svega 50.000 evra ubedljivo najjeftiniji učesnik šampionata Starog kontinenta. Jedan je od legendi gruzijskog najtrofejnijeg kluba sa više od 200 mečeva.

Zatim sledi Amir Arbaši – još jedan veteran od 34 godine, fudbaler Grashopersa i predstavnik Albanije u Nemačkoj. Trenutna cena od 200.000 eura ga svrstava na drugo mesto naše liste, međutim, to ne treba nikoga da zavara, pošto je pomenuti Abraši imao vrlo zapaženu karijeru u prošlosti, gde je osim Grashopersa nastupao i u Bundesligi, kao i za švajcarskog velikana – Bazel.

MERIDIAN SPECIJAL – KVOTE ZA EURO

Treći na listi – Florian Nita. Golman sa sada već 36 godina, rođen u Bukureštu, biće treći čuvar mreže Rumunije za koju je mrežu čuvao 21 put. Prema Transfermarktu vrednost mu je procenjena na 225.000, a u karijeri je najbolje partije pružao za Steauu i Spartu iz Praga.

Kada gledamo najpoznatije od najjeftinijih – izdvaja se nekoliko imena…

Pepe, Juraj Kucka, Kamil Grosicki, Josip Iličić, Jasmin Kurtič – svakako su fudbaleri, koji su u svojim najboljim godinama bila ozbiljna imena, a portugaski štoper će u Nemačkoj odigrati svoje sedmo veliko takmičenje i uskoro premašiti brojku od čak 140 utakmica za reprezentaciju.

Najviše fudbalera na listi daje Gruzija (4), Albanija (4), Slovenija (3), Slovačka (3), Mađarska (3), Poljska (2) i Portugal (1).

EURO03

Baksuz nad baksuzima: Zbog pada sa bicikle ne ide na EURO!

Iz Laze Lazarević do Evropskog prvenstva – ali, stvarno!

Slučajnosti (ne) postoje

BONUS VIDEO:

3 Komentara

    Ima tu veterana koni bi mogli da odigraju i te kako kvalitetnih utakmica još uvek poput Pepea

    Kad postoje najskuplji isto tako posteje i oni najjeftiniji ali ne manje vredni igrači koji će učestvovati na Evropskom prvenstvu.

    Sta njih briga oni igraju na EP,a mozda nekom od njih i skoci cena!?

Postavi odgovor