Francuska čeka transformaciju - da političar postane fudbalski Zoro: Holandija priliku da vrati dugove iz kvalifikacija

Letimičnim pogledom na sastav Francuske se dolazi do zaključka – kakav tim! Zapravo koliko kvaliteta na jednom mestu.

Nema pozicije gde nemaju dva, ako ne i tri igrača koji na visokom nivou mogu da odrade posao. Ali posle prvog kola na Evropskom prvenstvu malo ko stavlja Trikolore u kategoriju glavnih favorita.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Odgovor leži u tome što izabranici Didijea Dešana ne izledaju kao tim gde je kohezija na adekvatnom. Sve oči su uprte naravno u Kilijana Mbapea – fudbalskog političara. Zatresao je Francusku istupom pred početak Evropskog prvenstva, gde je otvoreno pozvao omladinu da izađe na izbore kako desnica ne bi pobedila. Ima važnijih stvari od fudbala, bio je stav novog igrača Real Madrida, koji je bio protgaonista blede pobede u prvom kolu nad Austrijom 1:0, ali je zaradio nezgodnu povredu nosa.

KVOTE: Holandija – Francuska

Odmah je krenula saga da li će biti spreman, da li će morati na operaciju i slično. Na kraju je maska na licu, franucski Zoro je spreman i nema sumnje da će biti u startnih 11 u derbiju drugog kola, gde Francuska igra protiv Holandije (21.00, RTS 1, Arena premium 1), koja je pokazala mnogo više nego svoj rival na otvaranju EURO.

Ronald Kuman je imao razloga da bude zadovoljan, jer su njegovi izabranici izgledali kao pravi tim. Iako su krenuli iz minusa, pošto je Poljska povela u prvoj rundi, nisu klonuli duhom, već su svim silama jurili da izjednače. Kodi Gapko je opet bio talisman Holanđana.

Selektor je imao još jedan razlog da mu se smeši brk – njegova izmena je dala efekta. Samo minut nakon što je zamenio Memfisa Depaja, Vut Verghorst je zadao fatalni udarac Poljacima i Holandiji obezbedio tri boda.

Zanimljivo, Holandija i Francuska su bile u istoj grupi u kvalifikacijama za EP. Trikolori su bili ubedljivi – pobedili su na svom terenu sa čak 4:0, dok su slavili i u gostima – 2:1.

Na Prvenstvima Evrope su se sastali pet puta i skor je izjednačen – po dve pobede i jedan remi.

Videćemo kome će večeras biti naklonjene.

Bonus video:

3 Komentara

    Ja mislim da će francuska biti bolja večeras

    Mislim da će nakon večerašnje utakmice međusobni skor ostati izjednačen – po dve pobede i
    dva remia

    Vreme je da se Mbape trgne,i proigra za svoju reprezentaciju.

Postavi odgovor