Francuska ili Španija: Ko ostavlja jaču reprezentaciju ispred televizora?

Spiskovi za Svetsko prvenstvo su počeli da se objavljuju pa se selektorski potezi prate sa mnogo pažnje. Posebno su u žiži interesovanja reprezentacije koje imaju veliki fond fudbalera. Takav primer su i Španija i Francuska, ekipe koje idu na najviši plasman u Rusiji.

Dok nam reprezentativci Paname ili Saudijske Arabije ne znače ništa dok ne počnemo da skupljamo sličice, postoje i drugačiji primeri. Malo je onih ljubitelja fudbala koji ne bi umeli da sastave treći, četvrti pa čak i peti tim najjačih reprezentacija. Takvi su primeri Nemačka, Španija, Francuska i drugi…

KVOTA JE SEDAM DA OSVAJAJU ŠPANCI!

Sigurno će pažnja u Rusiji biti uperena i ka Brazilcima ili Argentincima, ali i prema ekipama iz Zapadne Evrope. Španci su osvojili turnir 2010. godine u Južnoj Africi dok Francuzi imaju finale Evropskog prvenstva pre dve godine, na svom terenu.

Selektori Dešan i Lopetegi su birali, nije im bio nimalo lak zadatak, i odlučili koga će povesti na Mundijal. Mi smo se sada pozabavili igračima koji ostaju van spiska! Vrhunskog kvaliteta ima mnogo čak i među njima i nema sumnje da bi u drugim timovima bili važni šrafovi.

Zamislite kakvo bi pojačanje Marokancima bio Alvaro Morata ili Peruancima Dimitri Pajet. Sigurno ogromno a sa takvim igračem u timu bi i oni mogli da maštaju o drugom krugu. Ovako, neki igrači svetske klase će propustiti Mundijal.

FRANCUZIMA SE DAJU MALO MANJE ŠANSE!

Sastavili smo spisak od po 11 startera i još 7 rezervnih igrača. Francuska i Španija bi čak i sa ovim ekipama bile konkurenti za visok plasman u Rusiji. Ovako, sa još jačim selekcijama, očekuju se barem polufinala. Momcima koji nisu na spisku ostaje samo da treniraju više i nametnu se u budućnosti!

Kada bi ove dve reprezentacije odmerile snage, ko bi bio vaš favorit? Deluje da Španci imaju čvršću odbranu ali da Francuzi sa ovakvim napadom bilo kome mogu dati gol. Kreativnosti ne manjka ni Španiji, daleko od toga, pa bi sigurno bilo golova u sudaru ove dve ekipe.

lineup 1

Da utisak bude potpun, dodaćemo na ovu ekipu i izmene. Na klupi bi svoju šansu mogli da sačekaju Lafont, Košelni, Laport, Upamekano, Tusar, Karamo i Dembele. Dovoljno da se takmiče protiv mnogih učesnika Svetskog prvenstva.

lineup 2

Neki imaginarni selektor ovog tima imao bi još teži posao od svog kolege u Francuskoj. Rezervni golman bi mogao da mu bude Kiko Kasilja, član Reala. Pored njega, sedeli bi tu i Gaja, Albiol, Huanfran, Serđi Roberto, Suso i Luis Alberto, sve veoma kvalitetni igrači!

Postavi odgovor