Saopštenje FSS i FK Čukaričkog: Da fudbal pobedi nasilje – “drakonska” kazna za svaki sličan prestup!

8
Nedimović-Šurbatović-Džajić-saopštenje
FSS i FK Čukarički se oglasili saopštenjem! (FOTO: Pedja MilosavljevicStarsport.rs ©)

Potpredsednik Fudbalskog saveza SRbije Branislav Nedimović i Dragan Obradović, prvi čovek FK Čukarički, oglasili su saopštenjem.

Razlog saopštenja je prekinuta utakmica 30. kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Partizana.

Duel, koji je prekinut u 23. minutu, zbog navijača Partizana, koji su pravili probleme i tukli se sa policijom, ali nije nastavljen pošto su gosti posle pražnjenja tribina odbili da izađu na teren.

Saopštenje koje su potpisali potpredsednik FSS Branislav Nedimović i predsednik Čukaričkog Dragan Obradović, prenosimo u celosti i bez izmena:

“Želeći da fudbal pobedi nasilje, sportski duh nadvlada administrativni model postupanja, održani su brojni razgovori prethodnih dana između Dragana Obradovića vlasnika Čukaričkog iz Beograda i potpredsednika FSS-a Branislava Nedimovića, a u cilju prevazilaženja haotičnih scena na meču ovog kluba sa FK Partizan.

Konstatovano je sledeće:

1. Da je nedopustivo nasilje koje se dogodilo od strane navijača FK Partizan i da je jedino ono razlog za prekid utakmice.

2. Da su se organi reda maksimalno angažovali i da njihovim činjenjem su zaštićeni životi i zdravlje svih na stadionu.

3. Da je na osnovu gotovo svih činjenica FK Čukarički mogao za „zelenim stolom” da dobije ovaj meč.

Ali…

U cilju zaštite srpskog fudbala i nebacanja ljage na fudbalsko prvenstvo, sagovornici poštujući institucije Zajednice superligaša i prvoligaša, predlažu sledeće:

1. Da Direktor takmičenja poštuje sve propise i lično preduzme mere zasnovane na aktima.

2. Da se u terminu kada ovlašćeno lice to odredi nastavi prekinuti meč.

3. Da svaki sličan prestup se „drakonski“ kazni, a sve u cilju zaštite takmičenja.

Potpredsednik FSS se ovim putem zahvaljuje FK Čukarički iz Beograda na zaštiti integriteta Superlige iako su bili u prilici da administrativnim putem reše meč u svoju korist.

Na ovaj način štitimo reularnost srpskog fudbala i svih njegovih aktera u godini kada se naša reprezentacija bori posle 24 godine da ode na Evropsko prvenstvo, a srpski klubovi poput Crvene zvezde, TSC, Čukaričkog, Partizana, Vojvodine i ostalih bore da naš fudbal po prvi put u novijoj istoriji ima više učesnika u grupnim fazama. Regularnost, fudbal i Srbija na prvom mestu!”, stoji u saopštenju.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

BONUS VIDEO:

8 KOMENTARA

  1. Ovo je najsramotnije saopštenje u istoriji sporta u Srbiji. Priznali lopovluk i ucenili vlasnika Čukaričkog da potpiše kriminal da bi se “zaštitio integritet takmičenja” jer “regularnost na prvom mestu”. Ljudi su priznali da je odluka o ponavljanju utakmice neregularna i sada govore o “regularnosti”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime