Skandal: Prekinut meč u Novom Sadu se poništava, Čukarički neće da igra

Meč koji su igrali Vojvodina i Čukarički u okviru polufinala Kupa, prekinut je u 32. minutu zbog ogromne količine padavina.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Ekipa Dušana Kerkeza imala je lepu prednost od 2:0 u trenutku prekida, a ono što je poznato je to da bi meč trebao da se nastavi u četvrtak u istom terminu.

Međutim, problem su propozicije takmičenja u kojima se navodi sledeće:

„Ako je utakmica stalnog takmičenja morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji su se nisu mogli otkolniti (nevreme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, zemljotres i dr), o čemu odlučuje sudija, ili je prekinuta zbog nastupa dana žalosti, odigraće se nova utakmica, ukoliko je do prekida došlo pre isteka 80 odsto regularnog vremena određenog za igru. Ako je utakmica prekinuta po isteku 80 odsto regularnog vremena određenog za igru, registrovaće se postignutim rezultatom, osim ako propozicijama takmičenja nije drugačije utvrđeno“

U Propozicijama za Kup nije drugačije određeno, automatski akteri bi trebalo da izađu ponovo na teren i počnu novu utakmicu.

Ekipa sa Banovog brda prema prvim informacijama neće želeti da igra u slučaju ponovljenog meča, pošto si bili nadomak plasmana u finale do prekida susreta.

Konačnu odluku doneće takmičarska komisija FSS-a, verovatno u toku večeri.

2 Komentara

    E bas Cukarickom ne ide….Stalno prekidi,odlaganja,prvo sa Partizanom,sada i sa Vojvodinom,bas nemaju srece!!!!

    Pa neka nastave gde su stali ne mose se poništiti utakmica a Cuka dala dva gola

Postavi odgovor