FSS "delio" novac - Zvezda i Partizan dobili najviše

Sednica Izvršnog odbora FSS održana je u Staroj Pazovi i na njoj je klubovima raspodeljen novac od TV prava i sponzora.

Kako je saoštio FSS, na osnovu čl.55. i 84. Statuta FSS, a na predlog Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije, određuje se način i iznosi za raspodelu sredstava klubovima Super i Prve lige Srbije, ostvarenih kao prihod od prava TV prenosa i emitovanja utakmica za takmičarsku sezonu 2023/24.

1. Super liga Srbije 250.000 evra po fudbalskom klubu za 14 klubova i za FK Crvena zvezda i FK Partizan po 800.000 evra.

2. Prva liga Srbije 25.000 evra po fudbalskom klubu.

Doneta je odluka o načinu i iznosu raspodele novčanih sredstava klubovima Super i Prve lige Srbije i Zajednici klubova Super i Prve lige Srbije u takmičarskoj sezoni 2023/24, a koja će biti prihodovana od naslovnih sponzorstava Super i Prve lige Srbije.

Za klubove Super lige ukupno 16 klubova dodeljuje se svakom klubu po 95.000 evra, što zbirno iznosi 1.520.000 evra.

Zajednici klubova Super i Prve lige Srbije za realizaciju ugovorenih marketinških obaveza (sprovodjenje odredbi Ugovora o naslovnom sponzorstvu Super lige Srbije) i za kupovinu lopti za Super i Prvu ligu Srbije, dodeljuje se ukupno 140.000 evra.

Za klubove Prve lige ukupno 16 klubova dodeljuje se svakom klubu po 9.000 evra, što zbirno iznosi 144.000 evra.

Zajednici klubova Super i Prve lige Srbije za realizaciju ugovorenih marketinških obaveza (sprovodjenje odredbi Ugovora o naslovnom sponzorstvu Prve lige Srbije), dodeljuje se ukupno 6.000 evra.

Dakle, klubovima Super lige Srbije na ime TV prava, naslova lige i data prava za sezonu 2023/24. biće uplaćeno ukupno 7.820.000 evra, a klubovima Prve lige Srbije 1.294.000 evra.

IO FSS doneo je odluku o razrešenju i izboru predsednika Veća za rešavanje sporova FSS. Na lični zahtev predsednika Veća za rešavanje sporova FSS Radeta Đape, razrešava se sa funkcije predsednika, a za predsednika Veća za rešavanje sporova FSS bira se Miloš Stanić.

Mandat predsednika traje do 16. marta 2026. godine (do dana isteka četvorogodišnjeg mandata predsednika i ostalih članova Veća za rešavanje sporova FSS).

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

BONUS VIDEO:

4 Komentara

    Dobro će doći ove pare Partizanu, valjda će platiti račun za struju

    Da se pitam Zvezda i Partizan bi dobijali najmanje para

    Tako je bilo uvek,i na to su svi navikli,jer su i doprinosi ta dva kluba bili najveci!!!

    Klasika nismo ništa drugo ni očekivali tako je uvek

Postavi odgovor