Venger je imao šta da kaže o bivšem klubu, i uopšte nije lepo

Legendarni menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da menadžer ne može da bude glavni krivac za loše rezultate kluba iz Londona.

Francuski stručnjak je napustio ‚Tobdžije‘ u leto 2018. pošto je u klubu proveo 22 godine. Iz londonskog kluba je otišao posle niza razočaravajućih sezona, pošto je Arsenal poslednju titulu osvojio 2004. godine.

Njega je nasledio Unai Emeri, koji je nedavno otpušten, što se nije svidelo Vengeru:

– Ovih dana, veličina kluba ih ponekad onemogućava da zadrže kulturu igre. Kada sam stigao u Arsenal, bilo nas je 80. Kada sam otišao, bilo je 750 ljudi. A kada je toliki broj ljudi u jednoj organizaciji, svako razmišlja o tome da spase sam sebe, više nego da napreduje.

Za mene postoji nivo razmišljanja o tome kako održati želju? Dok vas je do 150, možete da imate ljudski – znate ime nečije supruge, dece… Moja najveća žal je što je Arsenal od ljudskog kluba postao neljudski, sa ogromnom administrativnom težinom. Pre deset godina biste videli momka koji je dobar, doveli biste ga, dali mu trenerku i bio bi deo tima.

Ali, to je prošlost. Sada, ako želite novog fizioterapeuta, morate da pregledate 300 prijava. Tako sam osećao da mi je klub, deo po deo, izmakao iz ruku – jasan je Arsen Venger.

(NE)OČEKIVANO NA OSTRVU Anćeloti na klupi posrnulog premijerligaša?

Na klupi “tobdžija” je sada nekadašnji igrač Francuza, Fredi Ljungberg, kao prelazno rešenje. Danima traje licitacija oko imena novog šefa struke, a rešenje ćemo imati u narednim danima.

Arsenal za vikend igra protiv Mančester sitija.

OBAVEZNO POGLEDAJTE Fudbalski Kutak E07 | Proleće je (ne)dostižno! Liga šampiona i Liga Evropa! Močibob i Borota tipuju!

Postavi odgovor