POSETA REALU I ATLETIKU Zvezdini alhemičari prate Barsu i Juve

Treneri Crvene zvezde bili su minulog vikenda gosti madridskog Reala i Atletika u okviru stručnog usavršavanja.

Stručnjaci sa Marakane bili su učesnici seminara na temu “Nauka i fudbal – Kondicioni trening, ishrana i oporavak elitnih fudbalera”.

Usavršavanje je najvažnija stvar u trenerskom poslu, a toga su svesni i u crveno-belom taboru. Zvezdini treneri proveli su nekoliko dana u Madridu i pomenuti seminar im je pomogao da dodatno prošire znanje.

U akademiji Reala bili su Marko Vasiljević, Ivan Vučetić i Nikola Todorić, dok su Atletiko posetili Igor Delibašić, Nikola Serpak i Nikola Leposavić – treneri seniorske ekipe Zvezde, razvojnog tima Grafičara kao i stručnjaci zaposleni u Omladinskoj školi.

Ivan Vučetić, kondicioni trener, glavni i odgovorni za fizičku spremu igrača koji su na raspolaganju Vladanu Milojeviću, ističe da je iskustvo u Madridu bilo od velikog značaja.

KUP SRBIJE, OSMINA FINALA: CRVENA ZVEZDA – MAČVA, SREDA 18 SATI, KVOTE

Tema seminara bazirala se na snazi u sportu. Prvi deo obuhvatao je naučno-istraživačke radove u sportu, dok je drugi dan predavanja bio konkretniji i interesantniji za nas. Imali smo priliku da kroz radionice vidimo sve ono čime raspolažu – kaže Vučetić i dodaje:

IMG c7ba8f421b98309dd2ce5f9ba8398806 V
Ivan Vučetić, kondicioni trener FK Crvena zvezda, u poseti Realu (FOTO: FK Crvena zvezda)

Predstavili su nam opremu, kao i programe rada koje koriste u prevenciji povreda i rehabilitacijama. Gosti su bili i kondicioni treneri iz Barselone i Juventusa koji su predstavljali svoj način rada. Razlika u odnosu na ono što mi koristimo je samo naprednija tehnologija kojom oni raspolažu, ali u svim drugim segmentima ih pratimo.

Organizatori ovog seminara bili su: Evropsko udruženje sportskih nutricionista ESNS, Organizacija kondicionih trenera SCS, Univerzitet Mursija UCAM. Zato se može reći da su Zvezdini alhemičari učili od vrlo eminentnih stručnjaka.

Oni svoj način rada strogo baziraju na individualnom treningu. Kada uskoro otvorimo naš mediko blok, mislim da ćemo im se dodatno približiti. Videli smo uslove koje imaju u Madridu i nije to ništa neverovatno.

Kao i mi, imaju deo koji se bavi analitikom i deo koji se bavi fizičkom pripremom. Fascinantno je što oni sve to imaju i za decu uzrasta do 14 godina, kao i da imaju deo koji se bavi novim pravilima u fudbalu, tako da su veoma detaljnipodvukao je Vučetić.

KUP SRBIJE Zvezda pustila karte za Mačvu, ima ih još malo i za Bajern

OBAVEZNO POGLEDAJTE Srbija – Ukrajina 2:2 | Ništa od EURO 2020. preko kvalifikacija! Tadić, Mitrović, Rajković, Milivojević, Maksimović

Postavi odgovor