SAMO U FA KUPU Ludi Englezi, ni 3:0 u 76. minutu nije dovoljno za prolaz

FA Kup je najstarije i najmasovnije fudbalsko takmičenje u Engleskoj! Kao takvo, ima dušu, jer okuplja klubove od najbogatijih do najmanjih.

Neretko su se dešavala ogromna iznenađenja. I te kako se događalo da klubovi van prve četiri lige stignu daleko, pobede favorite i stave se na fudbalsku mapu.

Murinjov Čelsi je znao da vodi 2:0, pa da izgubi 4:2 od Bredforda, koji se takmičio u trećoj ligi tada. Everton je znao da gubi od Sruzberija, Njukasl od Stivendižda, i da ne nabrajamo…

Maleni Solihul Murs, tim osnovan 2007. godine, takmiči se u petoj ligi Engleske. I umalo da u drugoj rundi Fa Kupa skine skalp Roteramu!

Okej, priznaćemo, nije Roteram Bog zna kako veliko ime, ali to za ovu priču nije ni važno. Ekipa koja se prošle sezone takmičila u Čempionšipu je uspela nešto neverovatno!

Solihul Murs je do 76. minuta vodio sa neverovatnih 3:0 na svom stadionu, a na kraju je poražena 3:4!

Već u osmom minutu bilo je 2:0, golovima Ozbrona i Gadžera:

Na 3:0 povisio je heroj domaćih, Džejms Bal. Postigao je čak četiri gola u prvoj rundi, a do petog je stigao u 62. minutu:

Taman kada se činilo da Roteram nema rešenje, i da ćemo imati predstavnika van profesionalnih liga u trećoj rundi (u kojoj se priključuju Premijerligaši), desilo se nešto neverovatno!

Na 3:1 smanjio je Ladapo u 76, a samo tri minuta kasnije Ihiekve doneo nadu gostujućim navijačima da je prolaz moguć:

Tek tada na scenu stupa heroj Majkl Smit! U 88. minutu je izjednačio, a u 91. doneo jedan od najvećih preokreta u istoriji FA Kupa!

Domaći igrači i navijači su bili neutešni, a Roteram je proslavio neverovatnu pobedu. U sledećem kolu tim iz Lige 1 će igrati protiv Hal sitija.

Engleska nam je ponovo pokazala zbog čega je kolevka fudbala.

SLAVEN BILIĆ NIJE OBIČAN Roker i pravnik vraća VBA u Premijer ligu

OBAVEZNO POGLEDAJTE Fudbalski Kutak E06 | Pijanstvo uživo! Baštenski patuljak, Lewandowski, AZ, Pirej i proleće u Evropi

Postavi odgovor