Oboren Ginisov rekord: Golman degažirao loptu u mrežu rivala! (VIDEO)

Nesvakidašnju scenu videli smo na meču Kobresala i Kolo-Koloa. Naime, golman domaće ekipe postigao je gol za pamćenje!

Čileanski fudbal će po svemu sudeći postati vlasnik najdužeg gola u istoriji.

Kobresal je kontrolisao čitavu utakmicu i vodio sa 2:0, kada je u 77. minutu golman ekipe, Leandro Rekena, iskoristio situaciju videvši kolegu sa suparničke strane daleko od svog gola.

Rekena je u tom trenutku ispusao loptu, a da svar bude još tragičnija po Kolo-Kolo, golman ove ekipe se u pokušaju da spasi svoju mrežu sapleo i pao.

Kako prenosi “TNT Sports Čile”, gol je postignut sa udaljenosti od 101 metar. Što dalje znači, ukoliko gol bude odobren od strane Ginisove knjige, postaće najduži gol u istoriji igre na travnatim terenima.

Podsetimo, ovaj rekord trenutno drži Tom King koji je zatresao mrežu sa udaljenost od 96,01 metar na meču četvrtog ranga engleskog šampionata.

“Sada čekamo šta je potrebno da se proveri kolika je udaljenost zaista bila. Silva mi je rekao da ga je Čileanska fudbalska federacija zvala da proveri mere terena. Istina je da me sve ovo raduje, više od svega lično, ali i zbog institucije, čileanskog fudbala. Ulazak u istoriju sa ovakvim događajem čini me srećnim”, rekao je golman Kobresala, pa nastavio.

“Želeo sam da brzo izvedem udarac kao što smo to radili mnogo puta, da pokušam da uhvatim rivala nespremnog i ispalo je malo jače nego inače”, rekao je Rekena za “Radio Bio Bio”.

Najbolje kvote samo u Meridianu!

BONUS VIDE:

2 Komentara

    Nadam se da će iz Ginisove knjige rekorda prihvatiti ovaj gol

    Kako moćan šut ima golman Rekena!!!

Postavi odgovor