Grupa A: Silan je Urugvaj, Rusi će sa zadovoljstvom na Lužnjiki!

Sve smo u grupi A već znali! Praktično sve, ostale su samo finese. Rešeno je u poslednjem kolu i to što nismo znali. Urugvaj je rešio pitanje prvog mesta u grupi ali to ne mora da znači da su izvukli lakšeg protivnika u narednoj fazi!

Znali smo koje ekipe prolaze a realno gledano, Urugvaj je bio favorit za prvo mesto! Do njega su stigli na impresivan način. Pogotke za Urugvaj postizali su Suares i Kavani a strelac autogola bio je Čerišev, možda i najbolji Rus u dosadašnjem delu turnira.

IRAN I PORTUGAL IGRAJU ZA PROLAZ!

Oba trenera iskoristila su ovaj meč da probaju neke nove varijante. Urugvajci su kombinovali u poslednjoj liniji i prebacili su se u 3-5-2. Rusi su, na drugoj strani terena, odmorili Golovina, momka koji je bio veoma značajan u prva dva meča.

Individualni kvalitet bio je dovoljan i Urugvajci su stigli do prvog mesta a grupe. Sa druge pozicije prolazi domaća selekcija a njihove protivnike saznaćemo večeras. Nismo još uvek sigurni da li je prvo mesto iz ove grupe nagrada ili kazna.

ŠPANCI STIŽU DO PRVOG MESTA?

Moguće da su Rusi malo i kalkulisali pri ovom meču. Poraženi tim sa njega je išao na poziciju A2 i direktno na Lužnjiki u narednom kolu. Lider ove grupe će morati da se zadovolji gostovanjem u Sočiju, pa su Rusi mnogo bolje prošli.

Tamo će biti važna oba susreta jer još uvek ne znamo konačan plasman. Za razliku od grupe A, ne znamo ni koji timovi prolaze dalje. Svoju šansu čeka Iran koji će se u direktnom duelu protiv Portugalaca boriti za pobedu. Svakako da bi bili mnogo poželjniji protivnik u narednoj rundi.

Drugi meč grupe A, u senci okršaja Urugvaj-Rusija, igrali su Saudijska Arabija i Egipat. Iako su Saudijci primili pet golova na otvaranju turnira, danas su pokazali da znaju da igraju fudbal. Imali su bolji posed lopte, kontrolisali meč i stigli do pobede.

POGLEDAJ SVE MEČEVE!

Neočekivane, jer su Egipćani poveli već u prvoj fazi meča. Strelac je bio Muhamed Salah, a ko bi drugi bio. El Hadari je postao rekorder jer je nastupio na Mundijalu sa 45 godina i još nekim danom više. Odbranio je i penal na svom debiju ali nije bilo dovoljno.

Iz penala u šestom minutu nadoknade prvog dela igre i u petom minutu nadoknade drugog dela, Egipat je primio golove. Saudijska Arabija je stigla do šokantne pobede a Egipat je potpuno razočarao. Pokazali su sa stvarno imaju samo Salaha.

Postavi odgovor