Vratićemo Pruceva ako ga ne otkupi Celje, pratimo slovenačke fudbalere

Sportski direktor srpskog šampiona Mitar Mrkela govorio je za slovenačku Nogomaniu i dotakao se nekoliko fudbalera iz tamošnje lige, koji su pod ugovorom, ili su već neko vreme želja Crvene zvezde.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Za početak – Jegor Prucev, mladi ruski ofanzivac, koji je prethodnog vikenda sjajnim golom doneo Celju titulu šampiona Slovenije.

“Naša skauting služba prati svaki meč Jegora Pruceva u Sloveniji i ja pratim njegov učinak. Znam da mu ide dobro, znam i da je doprineo osvajanju šampionata. Postao je zreliji igrač, to je i trebalo da se desi. On je i dalje naš igrač. U dogovoru koji imamo sa Celjem postoje klauzule. Čekamo… Ako se Celje ne odluči za otkup, Jegor Prucev će se vratiti u Crvenu zvezdu”, ističe Mrkela, a ukoliko Celje bude želelo Rusa, moraće da plati 1.500.000 evra i tako obori klupski rekord.

Zatim je dobio pitanje o Vanji Drkušiću, slovenačkom štoperu, koji je prethodnog leta bio na radaru tima sa Marakane.

“Verovatno razumete da ne mogu da govorim o igračima koji ne igraju za Crvenu zvezdu? Vanja Drkušić, koga pominjete je svakako dobar igrač. Ali pratimo i druge slovenačke igrače, ne samo bekove. Slovenački igrači imaju balkanski mentalitet, imaju talenat, ali imaju i određenu dozu odgovornosti, što je njima svojstveno. Naravno, pratimo slovenačke igrače, ne samo one iz lige, već i šire. Prvo, naravno, tražimo domaće, srpske igrače, zatim gledamo regionalno. Iz iskustva znamo da se slovenački igrači brzo prilagođavaju. Ovde imamo i dobro iskustvo sa slovenačkim klubovima”, kaže Mrkela.

BONUS VIDEO:

3 Komentara

    Ne verujem da ce Celje otkupiti Pruceva,mnogo je to para

    Nemraci su se ozviljno da dovedu nekoga uz Slovenije verujem da će doći do tog transfera sli treba i odresiti kesu malo

    Kad postignu u drugim klubovima uspeh naši klubovi uglavnom žale i grabe da se fudbaleri vrate nazad. Svakako to najviše zavisi od njega, sigurno će se zainteresovati i drugi za njega

Postavi odgovor