Kako je Lorenco Ebisilio sa Kipra stigao u Zvezdu, zašto je bitan London i da li će svi transferi biti ovakvi?

Igrao je grupnu fazu Lige šampiona sa Ajaksom i Apoelom. Bio je i u Rusiji, Ukrajini, Azerbejdžanu… U Crvenu zvezdu je stigao sa Kipra i taj transfer je veoma zanimljiv. Preporuka je za obe strane bio Mičel Donald, sa kojim je Lorenco Ebisilio prijatelj od ranije.

Ove sezone je Ebisilio asisitirao za gol Marka Marina u jednom od dva meča Lige šampiona koji je odigrao. Nastupio je na 11 mečeva Superlige i upisao je pet asistencija, a odigrao je i veći deo meča u kupu. Na pet mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona postigao je svoj jedini gol, protiv Suduve.

ZVEZDA U KUPU IGRA PROTIV DRUGOLIGAŠA!

Robert Kid, novinar koji povremeno piše za Forbs, donosi na njihov sajt jedan zanimljiv tekst. On se tiče Holanđanina, tj. njegovog transfera u Beograd. Ko je zapravo posredovao u ovom transferu, kada je Zvezda dovela jedno od najvećih pojačanja za ovu sezonu?

Ova fenomenalna priča nastala je u saradnji sa ljudima iz agencije ’’21st Club’’. Oni se bave analiziranjem podataka i kako sami kažu, učestvovali su u transferu ofanzivnog veziste. Smešteni su u Londonu i da bi Kid dobio fantastičan tekst morao je da popriča sa čelnim ljudima.

’’Dobili smo od Crvene zvezde kratku listu igrača koje su videli kao svoja pojačanja. Oni su te spiskove dobili od agenata, a mi smo ih analizirali. Pronašli smo najbolju opciju na tržištu koju mogu da dovedu.’’, počeo je priču Omar Čaduri.

U POSLEDNJEM KOLU U BEOGRAD STIŽE PSŽ!

Kako je istakao jedan od trojice najbitnijih ljudi u firmi, smatrali su Lorenca za dobro pojačanje. ’’Nemate mnogo informacija o igračima sa Kipra. Ipak, mi smo procenili da će Ebisilio biti najbolja kupovina od svih ponuđenih. Preporučili smo njega a sve dalje je bilo u rukama kluba.’’

Firma ’’21 Club’’ nastala je 2013. godine od idejnih tvoraca Rasmusa Ankersena i Blejka Vustera. Oni ne sakupljaju podatke i ne skautiraju fudbalere po svetu. Njihov jedini posao je da analiziraju informacije koje dobijaju o određenom igraču.

Takva je praksa bila i kod Lorenca. Ebisilio je stigao u Beograd, nakon što mu je Mičel Donald ispričao da je grad fantastičan. Nekadašnji kapiten Zvezde je i klubu rekao sve najbolje o nekadašnjem igraču Ajaksa. Sada se ispostavlja da to nisu bile jedine preporuke.

U nastavku ovog veoma zanimljivog razgovora možete saznati i kako su došli na ideju da naprave ovako nešto. Oni su danas dobro uigran tim sastavljen od stručnjaka iz nekoliko oblasti. Pored analiza igrača dostupna usluga u njihovoj agenciji je i izrada višegodišnjeg plana razvoja kluba.

MOŽE LI ZVEZDA DO BODA I U NAPULJU?

Otkrićemo vam još i način na koji su došli do imena firme. Pomislili su ’’ako se u ligi takmiči 20 ekipa, zašto mi ne bismo bili 21. tim?’’. Na ovaj način su oni više nego inače uključeni u to što rade timovi koji su im klijenti kada je reč o podacima koje analiziraju.

Kako je u njihovu priču uključen PIRLO, kakve su razlike u razmišljanjima između Premijer lige i ostalih, kako broj uklizavanja upotrebiti na najbolji način i još mnogo toga možete pročitati u originalnom tekstu. Od skoro su napravili ćerka firmu ’’15th Club’’ koja se bavi golfom!

Postavi odgovor