Kanute otkrio kako ga je Duljaj doveo u Partizan

Frenk Kanute je posle višenedeljnih pregovora zadužio opremu Partizana i od ponedeljka se priključio novim saigračima na pripremama u Sloveniji.

U razgovoru sa medijima koji prate crno-bele u Pohorju, otkrio je da je Igor Duljaj najzaslužniji za njegov dolazak u Humsku, iako se isprva premišljao, bez obzira što su klubovi napravili dogovor.

“Najzaslužniji za moj dolazak je trener Igor Duljaj. Svake nedelje me je zvao, rekao sam mu da nikada nisam bio u Srbiji i da ne znam šta mogu da očekujem na šta mi je pozvao da dodem u Srbiju na nekoliko dana. Kada sam došao i upoznao ga, video sam da je dobra osoba, da se radi o velikom klubu i to je uticalo na moju odluku da pređem u Partizan”, kaže Frenk Kanute.

Kako je izgledala prethodna u Francuskoj i šta ocekujete od nove sezone u Partizanu?

“Za tim nije bila sjajna, ali na ličnom planu, za mene, bila je dobra. Ove sezone očekujem da pobedujem sa Partizanom i da dam sve od sebe na terenu.”

Šta Frenk Kanute može da donese Partizanu?

“Inspiraciju, srce i adrenalin!”

Frenk Kanute 2
Foto: FK Partizan

Da li znate kakva su ocekivanja u Partizanu?

“Znam, uvek mora da se pobeđuje, trener mi je govorio o tome. Veoma sam uzbuđen i jedva cekam da istrčim na stadion.”

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

U kojoj meri ste upoznati sa večitim derbijem i onim što taj meč nosi?

“Da, pogledao sam neke video klipove, atmosfera je sjajna i očekujem da ćemo ostvariti bolje rezultate nego prošle godine.”

Koja je Vaša pozicija na sredini terena, klasičan zadnji vezni ili „boks tu boks“?

“Igram od jednog do drugog kaznenog prostora, takozvani boks tu boks. Volim loptu, umem i da se priključim napadu kada je to potrebno.”

Frenk Kanute 4
Foto: FK Partizan

Igrao si dugo u Italiji koja je poznata po taktici, može li se sve to primeniti u Srbiji?

“Naravno, tipicna sam šestica, pozicioniranje na terenu mi je izuzetno važno.”

Čuli smo i da Vas mediji na zapadu zovu Pogba?

“Upravo tako, ali ja nisam Pogba, ja sam Frenki!”, sa osmehom kaže momak iz Senegala.

Bonus video:

6 Komentara

  Frenk Kanute je tačno ono što Partizanu treba, igrač koji može igrati na nekoliko pozicija ili pokrivati veći prostor terena

  Pametna je taktika pozvati igrača kojeg želiš par dana u goste i onda mu sve lepo objasniš pa se lakše odluči da potpiše ponudu kluba!

  Ubrzo će početi da proklinje Duljaja čim postane svestan gde je došao

  Upornost je najveca vrlina,sto je Duljaj danima zvao i na kraju predlozio spasonosno boravak u Beogradu i klubu 2-3 dana sto je trebalo da osvoji Kanutea,i uspeo je!!!Ugovor je potpisan!!!!

  Videcemo prvi utisak je dobar samo mora partizan dovesti još par igrača ovo je za sada bas dosta tanko

  Daj Bože da se ispostavi kao pravi pojačanje po njegovim recima deluje kao da je zagrejan za sve izazove i da moze ostaviti dobar utisak

Postavi odgovor