Nemac postaje selektor Južne Koreje - Son ima novog trenera

Bivši selektor Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država, Nemac Jirgen Klinsman imenovan je za selektora Južne Koreje, saopštio je tamošnji fudbalski savez.

Klinsman će naredne sedmice doputovati u Seul, a na klupi Južne Koreje će debitovati u prijateljskoj utakmici protiv Kolumbije 24. marta, navela je Južnokorejska fudbalska federacija.

Nemački trener je zamenio Portugalca Paula Benta, koji je Južnu Koreju vodio do osmine finala na Svetskom prvenstvu u Kataru gde je ta selekcija poražena od Brazila.

On je poslednji angažman imao u Herti, a klub iz Berlina je napustio početkom 2020. godine posle samo deset nedelja, navodeći kao razlog nedostatak podrške.

Jirgen Klinsman (58) je vodio Nemačku do polufinala Svetskog prvenstva 2006. godine gde je na domaćem terenu poražen od Italije, a potom je na Mundijalu u Brazilu 2014. godine sa selekcijom SAD stigao do osmine finala.

Sada će mu zadatak biti da sa Južnom Korejom obezbedi mesto na Svetskom prvenstvu 2026. godine.

BONUS VIDEO:

5 Komentara

    Sa stanovista Juzne Koreje ovo je premija,a Klinsman je srecan da je nasao mesto posle duze pauze!!!!

    Južna Koreja ima visoke ciljeve i ne znam da li je Jirgen Klinsman u stanju da ih ispuni, ipak je bio bez zaposlenje od 2020. godine

    Ima potrebno iskustvo da im ostvari planove

    Daj šta daš nakon par godina bez angažmana

    Za njih je ovo ogromni pojačanje na ovoj funkciji i mislim da će mnogo toga promeniti na bolje

Postavi odgovor