Ronaldov težak put do vrha

Put Kristijana Ronalda do vrha nije nimalo bio lagan. Odrastao je u velikoj porodici, čija je glava bila majka Dolores, dok se otac susretao sa problemima koje je izazvao alkohol, kao posledica ratova.

Međutim, Ronaldova priča do prve milijarde u karijeri nije bila sjajna i bajna.

U detinjstvu, kada je postao član Sportinga iz Lisabona, često nije imao novca za hranu, pa je ostajao gladan.

-Imao sam 12 godina i nisam imao novca. Živeo sam sa drugim igračima vršnjacima iz drugih delova Portugala. Bilo mi je jako teško bez porodice. Sećam se da je tamo bio jedan “Mekdonalds” u kom smo dobijali hamburgere koje nisu uspeli da prodaju. U njemu je radila jedna žena i još dve devojke. Nadam se da će mi ljudi pomoći da ih pronađem-, kazao je Ronaldo prošle godine u intervjuu na britanskoj televiziji.

Fanovi portugalskog fudbalera ubrzo su se aktivirali, pa se odazvala gospođa po imenu Paula Lesa.

-Pojavili bi se ispred resotorana i kada bi ostalo nekoliko hamburgera, menadžer bi nam dozvolio da ih damo njima. Jedan od dečaka bio je i Kristijano, koji je bio najplašljiviji. Oni su dolazili skoro svako veče-, rekla je Paula za radio “Renascencu”.

Toliko godina kasnije, sada sve deluje nestvarno.

-Sada mi je sve to simpatično. Rekla sam sinu i on nije mogao da veruje. Bilo mu je teško da zamisli da je njegova majka davala Ronaldu hamburgere. Moj muž je znao za to, jer je nekoliko puta dolazio po mene na posao, pa je viđao Kristijana tamo-, dodala je Paula.

U međuvremenu, Ronaldo je pozvao radnice “Mekdonaldsa” kod sebe na večeru, kao znak pažnje za svu pomoć.

-Prvo ću mu se zahvaliti, a onda ćemo razgovarati i prisetiti se prošlih vremena-, rekla je Paula.

ANĆELOTI: Everton je pravo mesto za Hamesa

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MAĐARSKA – SRBIJA | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #29

4 Komentara

    Thanks for sharing your thoughts on %meta_keyword%. Regards|

    Kako se kolo sreće okrene, naravno njegovim trudom i zalaganjem je postao ovo što jeste danas. Kapa dole za sve učesnike ove priče.

    Vecina sportista je gladovala na pocetku karijere, jer su bili skroz sami i bez porodice. Znam neke od njih koji su isto prosli taj trnoviti put do uspeha. Razlika je u tome, sto nije svako veliki covek kao Ronaldo da to pamti i da se na kraju oduzio ljudima koji su mu pomogli.

    Samo on zna kroz šta je sve prošao da dodje do vrha , svi znamo kako je počela njegova priča i kako je ziveo kao mali ,ali eto sav taj rad trud i sveee ostalo pa i nalo sreće kada mu se lomila fudbalska karijera u sporting …sve to ga je dovelo do ovoga sto jeste ,mašina od igrača

Postavi odgovor