Leandre Tavamba se igra u Saudijskoj Arabiji: Glavom, petom, sa penala... (VIDEO)

Bivši napadač Partizana prava je noćna mora za defanzivce u Saudijskoj Arabiji. Na 12 mečeva u tekućoj sezoni postigao je 11 golova što je dovoljno za deobu prvog mesta na lsiti strelaca. Tavamba je jedan od najboljih fudbalera u tamošnjem prvenstvu.

Na početku ove sezone, Leandre tavamba je pojačao Al Tavon. Prvoligaš iz Saudijske Arabije izdvojio je skoro milion i po evra za usluge visokog napadača. Partizanova publika se oprostila od svog ljubimca a Kameruncu nije bilo potrebno mnogo da kupi fanove svog novog tima.

SNEŽNI VIKEND ISPUNI FUDBALOM!

U aktuelnom prvenstvu je fantastičan, sa 11 postignutih golova i dve asistencije na 12 odigranih mečeva. Takav učinak je dovoljan za deobu prvog mesta na listi strelaca, gde mu društvo na vrhu pravi Bafetimbi Gomis.

Kristijan Guanka je trećeplasirani na listi sa devet postignutih golova. Ima u Saudijskoj Arabiji još poznatih imena. Tako je Đulijano, povremeni reprezentativac Brazila, na 5 postignutih golova, Ahmed Musa je šest puta tresao mreže a Nordin Amrabat je bio strelac četiri gola.

Al Tavon je potpuni hit u ovom prvenstvu. Ekipa u kojoj nastupa Tavamba je trenutno na četvrtoj poziciji, ali ima utakmicu manje pa bi mogla da skoči za jedno mesto. Do sada su upisali sedam pobeda, tri remija i samo dva poraza, što je veoma dobar start nove sezone.

FUDBALA IMA I U AFRICI!

Niz od tri pobede nastavili su juče, četvrtim trijumfom uzastopno. Sva tri gola u pobedi nad Al Feihom postigao je nekadašnji napadač Partizana. Njegova snaga, brzina i snalažljivost nerešiva su enigma za defanzivce u Saudijskoj Arabiji.

Pogledajte samo pogotke od juče. Leandre Tavamba neretko golove postiže petom, izvodi kaznene udarce a defanzivci mu ne pariraju ni u skoku ni u kontrama. Ukoliko se kockice poklope, Al Tavon bi mogao da se umeša u borbu za vrh tabele, i to baš na krilima Kamerunca.

Na nekoj od prethodnih utakmica

https://www.instagram.com/p/Bn_EqKhBU7_/

Gol petom od juče je jedan od najlepših u prvenstvu:

Juče je mrežu tresao i glavom

A na kraju i sa bele tačke

Bilo je još golova petom!

https://www.instagram.com/p/Bq20oPJnpnC/

Postavi odgovor