"UEFA radi na puštanju naših igrača, ovo je globalni presedan"

Predsednik Legije Darijuš Mioduski održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o incidentu koji se dogodio nakon utamice poljskog tima i AZ Alkmara u Ligi konferencije.

Po okočanju duela dvojica igrača Legije su privedeni (Radovan Pankov, Žosue), zbog navodnog napada na radnika obezbeđenja, a i sam Mioduski je doživeo nekoliko udaraca pendrekom.

Prvi čovek Poljaka održao je konferenciju i objasnio detalje incidenta.

„Nisam video da je iko sa naše strane udario pripadnika obezbeđenja. Bilo je tuče, možda i nekog guranja i padanja, ali nije bilo reč o redarima. Ako kažu da je povređen… Videćemo šta piše u izveštajima, ali ne verujem u to“, rekao je Mioduski i nastavio:

„Mislim da UEFA nije bila svesna šta se dešava. Već je prošao sat od kraja utakmice i nije bilo nikoga. Saznali su tek kada smo mi prijavili. Nezvanično, znam da UEFA već radi na puštanju naših igrača“.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Mioduski je naveo da ono što se dogodilo na kraju meča nije bio izolovan incident, te da su se zaposleni u klubu žalili i pre meča na uznemiravanje, a dodao je i da je gradonačelnik Alkmara navodno rekao da ne želi Poljake u njihovom gradu.

Policija ima pravo da igrače Legije zadrži do 72 sata, ali razni poljski izvori navode da će obojica igrača već večeras biti na putu za Poljsku.

Mioduski dalje objašnjava da i njemu nije jasno kako je došlo do eskalacije situacije po kraju utakmice.

„U jednom trenutku su nam rekli da možemo da odemo. Bili smo u autobsu. Onda su nam rekli da jedan igrač, tada je bila reč samo o jednom igraču, ne može da ode jer će oni u suprotnom da uđu u autobus. Pankov je pristao da izađe iz autobusa, a onda su rekli da treba da izađe i Žosue“, objasnio je Mioduski i dodao:

„Bio sam na mnogim gostovanjima, ali nikad se nije desilo da naš tim i osoblje napadnu obezbeđenje i policija. Ovo je presedan globalnih razmera. Nećemo dozvoliti da ovo tek tako prođe. Kada je reč o budućim utakmicama, pozivam navijače Alkmara u Poljsku. Možda ćemo vas naučiti šta znači bezbednost, domaćinstvo i dobra atmosfera“.

Bonus video:

3 Komentara

  Nisu zadzani bez razloga to je sigurno

  Odgovori

  Pankov samo za tucu i jeste jer sa fudbalom je na vi

  Odgovori

  Pa kad hoce da se biju neka malo odleze

  Odgovori

Postavi odgovor