Mundijal 2030. godine na tri kontinenta - sve počinje iz Urugvaja

FIFA je odlučila da će prve tri utakmice Mundijal 2030. godine igraju u Argentini, Urugvaju i Paragvaju, a onda će se turnir preseliti u druge tri zemlje i to na još dva kontinenta.

Ono što je zanimljivo u čitavoj stvari, prva utakmica tog Svetskog prvenstva biće odigrana tamo gde je sve i počelo pre sto godina – u Urugvaju.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Potom će se preostali deo turnira odigrati u tri pomenute države.

Tako će se prvi put u istoriji desiti da će Svetsko prvenstvo u fudbalu igrati na tri kontinenta – Južnoj Americi, Africi i Еvropi.

Ovu informaciju objavio je prvi čovek Fudbalske federacije Fudbalske federacije Južne Amerike (KONMЕBOL) Alehandro Domingez.

“Verujemo u velike stvari. Svjtsko prvenstvo 2030. godine biće održano tamo gde je sve i počelo. Urugvaj, Argentina i Paragvaj biće domaćini prvih mečeva Mundijala”, objavio je Dominges.

Podsećamo, prvo Svetsko prvenstvo održano je 1930. godine uz učešće četiri reprezentacije: domaćina Urugvaja, Jugoslavije, SAD i Argentine.

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Bice sigurno zanimljivo i lepo organizovano,ali suvise je daleko ,ima puno toga sto treba ispratiti do 2030!

    Odgovori

    Daleko je to mislim da je rano još pričati o tome

    Odgovori

Postavi odgovor