"Murinjo će najverovatnije da bude selektor Brazila, pitao me je da mu budem pomoćnik"

Trener Rome Žoze Murinjo bi trebao da postane novi selektor Brazila, izjava je bivšeg reprezentativca te zemlje Karlosa Alberta.

Brazil je trenutno bez selektora, pošto je Tite podneo ostavku posle eliminacije od Hrvatske u četvrtfinalu SP, koje je 18. decembra završeno u Kataru.

Jedan od kandidata za novog selektora “karioka” je Murinjo, koji je odbio da preuzme reprezentaciju Portugalije, pošto ima ugovor sa Romom do juna 2024. godine.

Ipak, prema prema izjavi Alberta najverovatnije će biti novi selektor Brazila.

“Ovo ću direktno da kažem. Murinjo će najverovatnije da bude novi selektor Brazila. Ovo su vesti koje zvanično objavljujem. On me je pitao da mu budem pomoćnik u stručnom štabu”, rekao je Alberto u podkastu “Mundo GV”.

Alberto je odigrao pet mečeva za selekciju Brazila, a sa Portom, koji je sa klupe predvodio Žoze, osvojio je Ligu šampiona 2004. godine.

6 Komentara

  Sa Brazilom bi mu bile daleko veće šanse da se dokopa trofeja sa SP

  Istina, zato je i odbio Portugal koji će preuzeti u nekom trenutku ali prvo da se dokopa Boginje

  Ko još nebi voleo da vodi Brazil ako ćemo realno najbolja reprezentacija na svetu,i ne treba vam neko znanje kad imate takav tim

  Prihvata poziciju koja je više plaćena, Brazilcima je važna pobeda na sledećem SP i žele dobrog stručnjaka i spremni su da ga plate

  Naravno da će prihvatiti da bude trener brazilske a ne portugalske reprezentacije, čovek želi da osvoji svetsko prvenstvo sa Brazilom 2026 godine

  Odbio reprezentaciju svoje države a možda će da preuzme Brazil, toliko o patriotizmu

Postavi odgovor