Gudelj: Nema straha, ne plašimo se, naučili smo dosta iz Katara

Nemanja Gudelj je prvi izašao pred novinare na konferenciji za medije naše reprezentacije, koja je smeštena u Augzburgu.

Istakao je iskusni vezista da će biti potrebna taktička disciplina za pozitivan rezultat protiv Engleske na startu Evropskog prvenstva.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

“Velika je utakmica za nas, za oba tima. Na EP je svaka utakmica velika, a ovo je prva. Engleska je spremna, mislim da je najvažnije da smo mi došli da pokažemo da smo zasluženo na EP. Prva utakmica je sjajna prilika da pokažemo šta želimo da uradimo na ovom turniru. Mislim da možemo da pobedimo Englesku, imamo dobar tim”, rekao je Gudelj. 

“Ako se stavimo u dobru poziciju, možemo pobediti bilo koga. Moguće da će biti zatvorena, ali može biti i otvorena utakmica.” 

Engleske novinare je zanimalo da li postoji strah među reprezentativcima Srbije imajući u vidu kvalitet reprezentacije Engleske. 

“Nema straha. Zdrava napetost postoji, ali se ne plašimo nikoga. Engleska je fenomenalan tim sa sjajnim mladim igračima i možemo da kažemo da su oni došli ovde i nisu dugo osvojili turnir. Imaju kvalitet, ali ćemo pokušati da pobedimo.”

Posebno je Engleze interesovalo da Gudelj prokomentariše Mitrovića i Vlahovića. 

“Naravno, oni su igrači koji postižu golove, ali ne možemo da kažemo da treba da se plaše njih. Imamo dobre igrače u svim linijama tima. Moramo mi da se skoncentrišemo na sebe. Da treniramo dobro i da se pripremimo”, rekao je on. 

Kao najveće pretnje engleski mediji su istakli dvojicu, Kejna i Belingema. 

“Oni su veoma dobri igrači (Hari Kejn i Džud Belingem), ali spremamo se timski. Tehnički, fizički. Spremni smo da se suprostavimo bilo kome.”

Postoje i povređeni igrači u Engleskoj reprezentaciji, ali Nemanja ne razmišlja o tome. 

“Iskreno, nisam fokusiran šta se dešava u Engleskoj. Znam da imate dobre igrače. Ako neko ne igra, doći će drugi jako dobar na njegovo mesto.”

Lekcija iz Katara je ozbiljno shvaćena. 

“Važno je dobro početi turnir, ali jedna pobeda ne donosi ništa u konačnom zbiru. Moramo igrati meč po meč, prvo se koncentrišemo na Englesku. Naučili smo mnogo iz Katara. Mislim da smo sada više iskusni. Slična je grupa u kojoj smo, sličan i stručni štab. Bilo je to iskustvo koje možemo iskoristiti”, rekao je on. 

Nemanja je bio dete kada je naša reprezentacija igrala EURO. 

“Ne sećam se mnogo. Srećni smo što smo ovde, zasluženo. Vreme je da se pokažemo. Nismo došli ovde samo da odigramo, nego i da pokažemo nešto.”

Zdravstveno stanje posle povrede.  

“Osećam se super. Oporavio sam se dosta brzo. Svi timovi su doprineli, sad se osećam odlično. Koleno je dobro. Moja uloga zavisi od trenera, od toga gde ću da igram. To ćemo znati pred utakmicu”, rekao je on. 

Pored toga, istakao je i da je podrška koju reprezentacija ima zaista velika.  

“Mnogo nam znači. Obećavamo da ćemo ostaviti srce na teren. Došli smo ne samo da odigramo, nego i da pokažemo nešto više državi i navijačima koji su došli da nas bodre”, zaključio je Gudelj.

Bonus video:

3 Komentara

    Videcemo šta su naučili ne verujem da ćemo nešto posebno pokazati više na Euru sada

    Možda je i najbolje započeti takmičenje tako što izađeš pred najjačeg protivnika na evropskom prvenstvu i posle toga niko u timu neće imati tremu

    Kratko su bili u Kataru,ali su valjda nesto naucili!

Postavi odgovor