Ostaje li Partizan bez svog najboljeg strelca, Rikarda Gomeša?

Iz Humske se nekoliko puta ove zime moglo čuti da Rikardo Gomeš nije na prodaju. Interesovanje pojedinih klubova i nezavidna finansijska situacija u Partizanu neće raskinuti ugovor crno-belih i 27-godišnjeg napadača sa Zelenortskih ostrva. Međutim, da li će doći do preokreta u poslednjim trenucima prelaznog roka?

“Tačno je da su zvali neki klubovi. U ovom trenutku mislim samo na Partizan. Želim da završim sezonu sa crno-belima. Dobro mi je ovde. Hoću da ostanem. Tako je bolje za mene. Ma, i za klub je tako bolje”, rekao je Gomeš pre samo nekoliko dana, na pripremama sa ekipom Zorana Mirkovića u Turskoj.POSLUŠAJTE NOVI EVROGOL PODKAST – O MITROVIĆU, PREMIJER LIGI, BARSELONI I MNOGIM DRUGIM TEMAMA!Ipak, nekoliko dana kasnije u belgijskim medijima se pojavila informacija da je Anderleht u potrazi za pojačanjem u napadu „skrenuo“ na put koji vodi u Partizan.

fudbal uživo

Ubedljivo najtrofejniji klub u Belgiji ima dva plana. Onaj koji ima prioritet tiče se dogovora sa Benfikom po kojem bi Anderleht na jednoipogodišnju pozajmicu dobio 27-godišnjeg Argentinca Fakunda Fereiru, pod uslovom da bivšem napadaču Šahtjora isplati veći deo plate koja po sezoni iznosi čak 2.2 miliona evra.

S druge strane, iako je Benfika navodno pristala na pomenuti dogovor, Fereira navodno ne želi da na Konstant Vanden Štok.

Druga opcija za Anderleht jeste upravo Gomeš, najbolji strelac Parnog valjka u dosadašnjem toku sezone sa ukupno 14 golova, uključujući četiri u Ligi Evrope.

Kladi se na mečeve u Premijer ligi!

Ono što bi moglo da „pogura“ transfer Gomeša u Belgiju jeste činjenica da Partizan u ovom prelaznom roku nije uzeo ni dinara od prodaje igrača, pa ostaje pitanje mogu li u Humskoj da izdrže do leta, kao i da odbiju nesumnjivo bogatu ponudu za bivšeg člana portugalskog Nasionala.

Veruje se da Partizan svog golgetera ne bi prodao za mnogo manju cenu od tri miliona evra, a ukoliko to ne bude bio problem za Belgijance, jasno je da će to srpskom predstavniku biti teško da odbije, bez obzira na ono što je nekoliko puta ponovljeno – Rikardo Gomeš nije na prodaju.

Problem je i to što odluka mora da se donese do četvrtka, kada se zatvaraju vrata prelaznog roka.

Postavi odgovor