Policija u Gelzenkirhenu na oprezu, duel Srbije i Engleske označen kao visokorizičan

Fudbaleri Srbije i Engleske večeras dele megdan na Feltins Areni u Gelzenkirhenu, a utakmica se prema nemačkoj policiji vodi kao “visokorizična” i nemačka vlada je u Gelzenkirhenu rasporedila dodatnih 1.300 policajaca.

Takođe, zabranila prodaju alkohola tokom cele nedelje, dozvoljeno je samo bezalkoholno, iako je dozvoljena konzumacija kanabisa koji je legalizovan u Nemačkoj.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Italijanski Korijere delo Sport ističe da je grad “militarizovan” i da se vodi računa o kretanju 500 srpskih ultrasa, navodno iz grupa Crvene zvezde i Partizana, koji kako se ističe putem interneta izrazili nameru da “traže Engleze”, koji su poznati po incidentima na velikim turnirima u inostranstvu.

Takođe, već u četvrtak, dok će se Italija ponovo suočiti sa Španijom u Gelzenkirhenu, Engleska će se preseliti u Frankfurt. To će biti još jedan komplikovan događaj za upravljanje javnim redom, ne toliko zbog mogućih incidenata sa navijačima Danske, već zbog potencijalnih susreta sa ultrasima Ajntrahta.

Za one koji se ne sećaju, oni koji su prošle godine napravili haos u Napulju uprkos zabrani putovanja koju su im vlasti nametnule.

MERIDIAN PONUDA: Srbija – Engleska

Bonus video:

2 Komentara

    Znaju sa kakvim budalama će imati posla

    Pa da a bamo Albanci napravili problem i izazivaju tuce po gradu

Postavi odgovor