Rajković: Da sam dao gol Sloveniji, odmah bih otišao za Beograd

Jedan od najboljih pojedinaca u taboru Srbije na Evropskom prvenstvu je čuvar mreže Predrag Rajković. Golman Majorke je dobio šansu pre Vanje Milinković Savića i dobrim intervencijama u Nemačkoj se na najbolji mogući način odužio selektoru Draganu Stojkoviću.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Pored odbrana, u meču sa Slovenijom je imao i doprinos u napadu, kada se priključio na skoku pri korneru i tako napravio konfuziju među Slovencima što je pomoglo Luki Joviću da pošalje loptu u mrežu za veoma važan bod.

Rajković se u razgovoru za Fudbalski savez Srbije dotakao brojnih tema koje se tiču njegove reprezentativne karijere.

Na početku se osvrnuo na prve dve utakmice Orlova na EURO.

“Generalno utakmice su bile dobre, osim što smo mi slabije ušli u utakmice. Posebno protiv Engleza, koje smo saterali na svoju polovinu, ali nismo pobedili. Protiv Slovenaca smo znali da su dobri u tranziciji, tako smo i primili gol, mi smo pokažali naš karakter i na kraju smo postigli gol u 95 minutu”.

Šta ti je prolazilo kroz glavu u finišu meča sa Slovenijom?

“Svi znamo da se utakmica igra 90 minuta. Nismo imali sreće, pogađali smo prečku i stativu, bio je poslednji korner na utakmici. Osetio sam potrebu da odem na korner i pomognem ekipi, to je faktor koji može da zbuni igrače, srećan sam što smo postigli gol i uzeli bod. Značiće nam puno taj bod. Jako sam srećan zbog Luke. Da sam postigao gol ne bih se vraćao, odmah bih otišao za Beograd.”

Sada je sudbina u rukama Srbije koju pobeda nad Danskom vodi dalje.

“Računica je prosta, naravno ima tu nekih drugih rezultata, ako želimo da prođemo moramo da pobedimo. Moramo da krenemo agresivno i da prvi postignemo gol, onda možemo bolje da kontrlišemo utakmicu. Treba da budemo skoncetrisani da postignemo prvi gol ili da postignemo gol više od Danaca.”

Rajković je sa mlađim kategorijama Srbije bio omladinski prvak Evrope i sveta.

“To su najznčajnija dva trofeja u mojoj karijeri. Svetsko prvenstvo je značanije u mojoj karijeru, tad nas je kao i sada krasio pobednički mentalitet. Ali stalno kad igrate za Srbiju, hoćete da date sve do sebe, kada si sa terena izašao na kolenima onda znaš da si dao sve od sebe. Tako i protiv Danaca moramo da damo sve od sebe za naš narod.”

Koji su kvaliteti golmana u reprezentaciji?

“Pa svi smo ludi, svako ima svoje karakteristike. U dobrim smo ligama, tu najveći problem ima selektor. Nas trojica se dobro slažemo, mi smo ovde u službi rešrezentacije, da pomognemo jedni drugima”.

Srpski golman je otkrio zanimljivost sa sastanka u Lisabonu pred utakmicu sa Portugalijom u kvalifikacijama za Mundijal.

“Da to je tačno, selektor je rekao dajte Rajku loptu, on će da predribla jednog, drugog, a mene će da pošalje u bolnicu. To je bilo u prostoriji gde smo držali sastanak. To se tako namestilo, protiv Azerbejdažana sam izgubio loptu, ali protiv Slovenije sam bio uspešan”, zaključio je Rajković.

Milan Borjan raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom!

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Ispalo je da je selektor Stojković napravio dobar izbor kad je predragu Rajkoviću dao šansu ispred Vanje Milinković Savića

    Jadni smo mi kad nam je golman najbolji igrac!!!!

Postavi odgovor