Preokret: Pravilo dva bonusa ipak od ove sezone

Digla se velika buka u srpskom fudbalu oko pravila bonus igrača za sledeću sezonu.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 6.000 FREEBET!

Prvo je bilo najava da će već od naredne, 2023/24, sezone biti na snazi pravilo da u prva dva ranga na terenu sve vreme budu najmanje dva igrača rođena nakon 1. januara 2022. godine, ali je direktor Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije, Dragoljub Zbiljić, u izjavi istakao da će to biti na snazi od naredne takmičarske godine – 2024/25.

Kako saznaje Informer, klubovi u Superligi Srbije igraće sa dva bonusa već od ove sezone u domaćem prvenstvu, pošto je utvrđeno da nikakvog kršenja propisa nije bilo.

Isti izvor navodi da je Zajednica Superlige uputila Izvršnom odboru FSS zahtev 10. juna, što znači da su ispoštovani svi predviđeni rokovi. Ta odluka će pred ovim organom krovne organizacije srpskog fudbala biti na dnevnom redu u petak, a očekuje se da se inicijativa klubova prihvati i da već u sezoni koja kreće za deset dana gledamo dva bonusa u domaćim utakmicama.

Većina klubova izglasalo je da to pravilo bude uvedeno već od ove sezone, a jedini koji se tome protivio bio je Partizan, koji se bunio da pravila ne mogu da se menjaju neposredno pred početak sezone.

Dopis o dva bonusa danas će stići na adresu FSS, a odluka će biti doneta u petak. Iz rukovodstva Partizana ostali su pri stavu da je prekasno za promenu pravila o bonusu, budući da prvestvo startuje 20. jula, ali kako sada stvari stoje, crno-beli će biti preglasani i njihova inicijativa neće biti usvojena.

Lijanko ponovo u Brazilu

BONUS VIDEO:

4 Komentara

    Zakoni i propisi moraju da se postuju,bravo!

    Ludilo u savezu se nastavlja,jedno pricaju,drugo rade…

    Po meni je to dobra odlika biće vise mladih igrača sto i te kako podržavam

    Ako se ne krši zakon onda je u redu da se uvede to pravilo pa ma koliko se Partizan bunio.

Postavi odgovor