Presuda: FIFA i UEFA nisu imale pravo da zaustave Superligu

Evropski sud pravde presudio je da UEFA i FIFA nisu imale pravo da zaustave projekat formiranja evropske fudbalske Superlige.

Novo takmičenje je u aprilu 2021. godine formiralo 12 klubova: Barselona, Real Madrid, Atletiko Madrid, Juventus, Mančester junajted, Liverpul, Arsenal, Mančester siti, Čelsi, Totenhem, Inter, Milan.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Usledila je žestoka reakcija UEFA i navijača koji su izvršili pritisak na svoje klubove da se u roku od par dana povuku iz tog projekta, a zagovornici fudbalskog puča ostali su samo Barselona i Real.

Evropska kuća fudbala oštro se protivila pomenutom projektu i spor je završio na sudu.

Evropski sud pravde doneo je presudu u korist Superlige procenivši da su evropska i svetska fudbalska organizacija prekršile okvire svoje nadležnosti i da nisu smele da zaustave formiranje novog takmičenja.

U odluci suda dodaje se da su fudbalska takmičenja i eksploatacija medija “privredne aktivnosti i da moraju biti u skladu sa pravilima takmičenja i poštovati slobodu konkurencije, iako privredna delatnost sporta ima određene specifičnosti, kao što je postojanje organizacija koja imaju određena regulatorna i kontrolna ovlašćenja i ovlašćenja za izricanje sankcija“.

Ovakva presuda bi mogla da se okarakteriše i kao zeleno svetlo za Superligu.

Kapetan napuštene lađe sa mangupskom posadom i dobrim kompasom

BONUS VIDEO:

5 Komentara

  Na kraju ce se postaviti pitanje sta UEFA i FIFA imaju pravo,ako se sudovi budu stalno potezali!!!

  Odgovori

  Znao sam da će tako sud da odluči jer svaka druga odluka bi značila da se podržava monopol FIFE i UEFA koju sprovode

  Odgovori

  Da vidim sad hoće li sad svi oni koji su se u strahu povukli opet se pridružiti i realizovati projekat Superlige

  Odgovori

  Bilo ime je jasno da nemaju pravo ni da pokušaju da zaustave SL ali su zarad ličnih interesa pokušali sve što su mogli i na kraju izvisili

  Odgovori

  Kako se priča o tome sve vise dobijam utisak da će to ipak da zaživi

  Odgovori

Postavi odgovor