Ratkov odbio i Bugare: Rekao je da želi igra za Srbiju

Petar Ratkov je tokom leta prešao u Red Bul Salcburg i doneo je TSC-u u kasu 5.000.000 evra.

Zahvaljujući svojim partijama u novom klubu, zaslužio je poziv selektora Dragana Stojkovića u A reprezentaciju Srbije, ali se povredio i na kraju je otpao sa spiska.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Zbog toga, moraće da sačeka na debi u dresu Orlova, a to što još uvek nije zaigrao za seniorsku reprezentaciju su pokušali da iskoriste Hrvati i Bugari da ga privole u svoje redove.

Ratkov je Hrvatsku mogao da izabere zbog porekla majke, a u Bugarskoj su probali da ga dovedu preko selektora Mladena Krstajića. O tome je pričao njegov pomoćnik i bivši fudbaler Partizana – Ivan Ivanov.

“Hteli smo da dovedemo u reprezentaciju Srbina bugarskih korena. Zove se Petar Ratkov, 2003. godište, a trenutno igra za Salcburg. Ovog leta je napravio transfer vredan 5.000.000 evra. Salcburg ga je kupio od TSC-a. Probali smo da ga pridobijemo, ali je rekao da želi da igra za Srbiju. Veruje da ima bolje šanse da tamo napreduje u karijeri”, ispričao je Ivanov za bugarski Sportal..

Obavljeni su razgovori sa ljudima koji su sarađivali sa perspektivnim centarforom.

“Prvu sezonu je igrao sa 17 godina, ali nije postigao nijedan gol. U drugog je dao dva gola u 30 utakmica. Da je u Bugarskoj, već posle 10 mečeva bez gola bio bi sklonjen iz tima. I onda je u svojoj trećoj sezoni za TSC dao 12 golova, što je dovelo do transfera u Salcburg za 5.000.000 evra. Da, znamo da su Srbi popularni u menadžerskim krugovima, ali činjenica je i da umeju da naprave dobrog igrača. A, Ratkov je dao gol već u prvoj prvenstvenoj utakmici za Salcburg”, konstatuje Ivanov.

Bonus video:

5 Komentara

    Sama izjava Ivanova u kojoj kaže da je Ratkov igrao u Bugarskoj i da nije dao ni jedan gol u sezoni odmah bi ga se rešili bi meni bilo dovoljno da ne prihvatim njihov poziv za nacionalni tim

    ratkov tačno zna za koju reprezentaciju želi da igra i to se neće promeniti

    Ratkov je strasan igrac,osvezio bi napad Orlova

    Odmah Piksi da ga zove,i da resava ovu zbrku

Postavi odgovor