Šta se desilo Milanu Rodiću?

Milan Rodić je sinonim za šampionski tim Crvene zvezde. Pet titula, dva kupa i evropske bajke koje su promenile savremeni tok kluba sa Marakane.

Neprikosnoven je bio na svojoj poziciji, igrao povređen, umoran i nezadovoljan, ali je uvek bio Zvezdin ratnik koji je podigao standarde na levom beku. Malo koji fudbaler je u poslednje pet godine imao takvu konstantnost kao što je slučaj sa bivšim igračem Zenita.

Nekako neprimetan i uvek što dalje od medija skoro nikada nije bio u foksu pažnje. Jedino se pričalo o Rodiću kada je tema bila pojačanje na levom beku. Zvezda je godinama kuburila sa rezervnom opcijom za Rodića, kojeg je evropski tempo mleo, pa je često morao pod injekcijama da igra utakmice. Sada se stvari menjaju, posle dugo vremena ima rezervu, a to je Irakli Azarov.

Gruzijski reprezentativac je od početka sezone dobio prioritet u odnosu na 31-godišnjeg momka iz Drvara. Na utakmici sa Vojvodinom, Miloš Milojević je zamenio Rodića na poluvremenu, dok protiv Voždovca nije bio u protokolu.

ZVEZDA JAVOR 98
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Nije poznato da li je u pitanju povreda ili nešto drugo, ali svakako da čudi kada Rodića nema u timu.

Azarov je pridobio simpatije zvezdaške javnosti, pokazao da je izuzetno talentovan i da ozbiljno preti da izbaci iskusnog beka iz startne postave. Ipak, utakmica sa Voždovcem ne sme da bude merilo bilo čega, jer su Zmajevi više od pola utakmice igrali sa igračem manje, pa je Gruzin dobio vetar u leđa i bez pritiska odigrao sjajan meč. Treba videti kako će se snaći u situacijama kada stvari nisu tako komotne kao na Krovu.

Rodić je na doktorirao na temu utakmica sa pritiskom, tako da Azarov mora još mnogo toga da uradi kako bi prišao Zvezdinom starosedeocu, čije je zdravstveno stanje pod velom tajne.

Podsetimo, Rodić je potpisao novi ugovor sa Crvenom zvezdom do 2025. godine.

Meridian ima najbolje kvote

Bonus video:

2 Komentara

    Nadam se da nije ništa ozbiljno sa Rodićem i da će se vratiti na teren

    Pa ugrožena mu je pozicija ima konkurenciju i sigurno da se neće naigrati kao prethodnih sezona

Postavi odgovor