Iz zatvora na teren

Razlozi za pauzu od igranja fudbala su brojni: povrede, suspenzija, porodični problem itd. Portugalskog štopera Rubena Semeda su od “bubamare” odvojile – zatvorske rešetke! Nakon odsluženja kazne, Semedo nastavlja tamo gde je stao pre nego što je došao u sukob sa zakonom.

Semedo je leta 2017. godine zadužio opremu Viljareala, prešavši iz Sportinga za sumu od 14 miliona evra. Cena transfera bila je obećavajuća po pitanju njegove budućnosti u La Ligi, ali realnost nije bila ružičasta. Nekadašnji mladi reprezentativac Portugala je odigrao svega četiri utakmice zbog problema sa povredama, a sezonu je završio na neslavan način, sa lisicama na rukama.

Semedo je optužen za niz prekršaja uključujući fizički napad, pljačku, kidnapovanje i pokušaj ubistva. Prema izjavi oštećenog, Portugalac ga je 20. februara ove godine vezao i zaključao u jednu od prostorija, kako bi neometano mogao da pljačka njegov dom. Navodno, tokom pljačke čula se pucnjava koja je imala za cilj da zastraši oštećenog.

Iz tog razloga, defanzivac  je u ćeliji proveo pet meseci, ali je platio kauciju u iznosu od 30.000 evra, čime je pušten na slobodu, uz uslove da ne sme da napusti Španiju i da ne sme da priđe oštećenom na razdaljinu manju od 300 metara. Takođe, Semedo je dužan da se svakih nedelju dana javlja sudiji, kako bi se utvrdilo njegovo kretanje.

SASTAVI EUROTIKET ZA EURO U19! PROVERI KVOTE!

Viljareal je saopštio da mu je ukinuta plata od trenutka kada je uhapšen i poslao ga na jednogodišnju pozajmicu u Uesku, ekipu koju bi ovog leta mogao da pojača krilni igrač Crvene zvezde, Slavoljub Srnić. Ovo će Semedu biti prvi dodir s loptom nakon odsluženja kazne tako da ostaje da se vidi kakav će uticaj na njegove partije i karijeru imati boravak iza rešetaka.

Agent ovog igrača Katio Abalde saopštio je nakon hapšenja da je njegov klijent žrtva finansijske prevare., tvrdeći da pištolj koji je policija pronašla na licu mesta nije pripadao Semedu. Portugalac će karijeru nastaviti sa etiketom osuđenika i proširiti društvo “loših momaka” sporta.

Istorija je zabeležila brojne takve slučajeve, Poput Flojda Mejvedera koji je 2011. zbog nasilja u porodici osuđen na 90 dana zatvora, ili Erika Kantone koji je 1995. proveo dve nedelje u zatvoru zbog čuvenog kung-fu udarca upućenog jednom navijaču Kristal Palasa.

Nabrajanje bi moglo prilično da potraje, ali su dva najeklatantnija primera Dijego Maradona, koji ima prilično turbulentnu istoriju problema sa zakonom i Oskar Pistorijus, južnoafrički paraolimpijac koji je optužen da je ubio svoju devojku 2013. godine.

Ruben Semedo je najsvežiji proizvod tamne strane sporta…

Postavi odgovor