Made in Romania

Najveći uspeh na smotri Starog kontinenta fudbalska reprezentacija Rumunije režirala je u Briselu pre 24 godine, kada se domogla četvrtfinala prestižnog takmičenja.

Gotovo dve i po decenije kasnije čitava država veruje u reprizu sjajnog rezultata, a naredna prepreka na putu do ostvarenja sna je vlasnica “teritorije uspeha” Rumuna – Belgija.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Alijanc Areni” pripala je čast da gleda demonstraciju moći čete selektora Jordaneskua, koja je pred očima Bavaraca deklasirala favorizovanu Ukrajinu sa 3:0. Apetiti su progresivno porasli, a igrom, htenjem i samopouzdanjem Rumuni su navijačima, ali i kompletnom fudbalskom stručnom kadru “zabranili” da ih nazivaju autsajderima.

Najbolja ponuda za EURO na Meridianbetu!

Pobeda Belgije: 1.50

Remi: 4.40

Pobeda Rumunije: 6.80

Neočekivani poraz Belgijanaca od Slovačke na startu turnira učinio je da Lukaku, De Brujne i društvo još više strahuju od silno motivisane čete iz Bukurešta.

Stanču, Marin i Draguš, evrogolovima su probudili osećaj divljenja u kompletnoj sportskoj populaciji, koja veruje da bi upravo takvim projektilima Rumunija mogla da pošalje kući favorizovani sastav predvođen selektorom Tedeskom.

Srca neutralne publike osvojio je neverovatni Nikolae Stanču. Vezista Damaka iz Saudijske Arabije demonstrirao je kako se gospodari sredinom terena, a udarcima kao iz topa ispaljenim prouzrokovao strah u mislima svakog čuvara mreže iz grupe E.

Shvatajući da je posao daleko od završenog, unutar tamošnjeg nacionalnog tima pozivaju na oprez, ali eventualni trijumf nad Belgijom značio bi obezbeđeno lidersko mesto i plasman u nokaut fazu, dok bi muzički hit “Made in Romania“, dobio novu “turu” miliona pregleda – baš kao nakon proslave osvajanja Skudeta u Interovoj svlačionici.

Tada je glavnu reč vodio turski as Hakan Čalhanoglu, a nema sumnje da bi ovog puta čast da “povede navijanje” svakako pripala duši rumunske selekcije i miljeniku cele zemlje – Stančuu.

Utakmica je zakazana za subotu, od 21 čas, na “Enerdži Areni” u Kelnu.

Bonus video:

3 Komentara

    Nije Rumunija u datom trenutku smela sebi da dozvoli da deklasira Ukrajinu, zbog čega bi mogla na drugom polju u EU da plati ceh

    Nekad bilo sad se pripoveda!

    Bukvalno ..mada oni si pokazali dobru igru na ovom prvenstvu i mogu da prodju dalje

Postavi odgovor