Skromni Milenković "zaboravio" Kejna - gleda samo prema Sloveniji: Ključna utakmica na prvenstvu, svi poštujemo odluke selektora

Izgubila je Srbije protiv Engleske, ali niko ne oseća razočarenje… Pokazali su Orlovi hrabri let, a jedan od onih koji su posebno impresionirali je bio Nikola Milenković. Štoper Srbije je odigrao skoro perfektno – što se najbolje videlo po učiniku Harija Kejna, koji se gotovo nije video svih 90 minuta.

Možda i najveća impresija – zato logično i prvo pitanje na konferenciji za medije uoči utakmice sa Slovenijom, koja je na programu u četvrtak od 15 časova.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

“Bio je izazov igrati protiv Kejna, postigao je više od 50 golova, ali ne bih o individualnim stvarima. Odigrali smo timski, drago mi je što je odbrana bila dobra. Dobro smo se vraćali u presing i pokazali smo hrabrost, požrtvovanje, ambiciju i na dostojan način smo predstavljali našu zemlju. Treba da se maksimalno fokusiramo na utakmicu sa Slovenijom jer je ključna. Što više pričamo o Engleskoj, to uskraćujemo vreme za utakmicu sa Slovenijom koja je bitnija. Mislima smo u meču sa Slovenijom i pripremamo se na najbolji način”, rekao je Milenković.

Sledi sudar sa napadom Slovenija – Benjamin Šeško je prva violina komšijske reprezentacije.

“Što se tiče Šeška, Slovenija ima sjajne pojedince, a ako budemo igrali kao tim sa mnogo požrtvovanja i trčanja, mnogo koncentracije, daćemo sve od sebe da zaustavimo bilo kojeg napadača”.

Utakmica sa Slovenijom će biti prilično drugačija.

“Oni su jako dobra ekipa, dugo igraju zajedno, kompaktni su i moje mišljenje je da će utakmica protiv Slovenije biti još teža nego protiv Engleske. Oni su bili favoriti i bilo je lakše, a sada će biti drugačije jer je naš imperativ pobede i neće biti lako. Moramo se spremati na najbolji mogući način i da iskoristimo što bolje naše vrline. Imamo iskustvo iz Rusije, Katara i moramo to da iskoristimo u narednom meču”, rekao je Milenković.

Reprezentacija ima veliku podršku navijača.

“Sigurno da podrška navijača nama mnogo znači, igranje za reprezentaciju je velika čast i želeo bih da se zahvalim na izvanrednoj podršci protiv Engleske, kao i svima koji su bili kraj malih ekrana. To nam je dalo snagu. Što se tiče termina meča, nema tu razlike, pripremamo se isto, možda se više spava”, rekao je Milenković.

Rajković ili Tadić – ko je spremniji? Postala je šala koja ne prestaje…

“Morate da pitate njih. Atmosfera je sjajna, što smo pokazali protiv Engleske. Videli ste poritv Engleske da su momci podneli žrtvu. Ginuli su se za naš dres i zato opet kažem da je atmosfera sjajna”.

Na pitanje kako bi se osećao da ostane na klupi za rezervne igrače, Milenković je odgovorio:

“Fudbal je koletivan sport. Mi smo svi ovde na istom zadatku. To je odluka selektora i treba poštovati, kao što i svako od nas poštuje”.

Objasnio je Milenković da je važan početak, koji je napravio razliku protiv Engleske koja je upravo tada postigla gol.

“Biće veoma bitno da uđemo hrabro. Treba da nametnumo naš stil igre, sa jasnim ciljem i da okrenemo utakmicu u našu vodienicu. Da iskoristimo naše vrline, a njihove mane”.

Prisetio se utakmice u Ligi nacija, kada je u Ljubljani bilo 2:2.

“To je sigurno jedno od najboljih poluvremena koje smo igrali. U drugom delu smo pali. Sada je drugačije, psihoški aspekt je bitan”.

Prekidi bi mogli da budu veliko oružje Srbije.

“Zanimljiv podatak da smo najviša reprezentacija i sigurno da to treba da koristimo. Vežbamo na tome. Mislim da maksimalno treba da koristimo naše vrline. Treba da budemo još opasniji kod prekida”, zaključio je Milenković.

Bonus video:

3 Komentara

    On je kao i pavlovic svoj posao odradio savrseno ,stavio je Kejna u džep i pokazao svoju klasu ,tako je idemo dalje okrenuti se sledecem protivniku i gledati kako da dobijemo tu utakmicu

    U pravu je treba se fokusirati na protivnike koji nam predstoje i gde iole imamo šansi za uzimanjem bodova ako želimo da se nadamo daljem prolasku.

    Milenkovic igra svoju igru i ne obazire se na zvucna imena koja treba da cuva!

Postavi odgovor