Greške skupo koštale Špance, četvorica se vraćaju kući sa Evropskog prvenstva

Grupna faza Evropskog prvenstva u Nemačkoj videla je odličnu reprezentaciju Španije, ali i pet španskih sudija.

I dok će se izabranici Luisa de la Funtea u osmini finala boriti sa Gruzijom, EURO je gotovo za četvoricu španskih sudija. Ostaje samo Martinez Munuera (VAR).

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Naime, kako prenosi Relevo, UEFA je donela odluku da pošalje kući Hesusa Hil Manzana, te njegove pomoćnike Dijega Berbera Sevilju i Anhela Nevada Rodrigeza, kao i Alehadra Ernandez Ernandeza koji je radio u VAR sobi.

Prva trojica su bili protagonisti utakmice između Austrije i Francuske u prvom kolu, koju je obeležila greška glavnog sudija Hil Manzana.

Trikolori su slavili 1:0 zahvaljujući autogolu Maksimilijana Vebera, ali samo 30 sekundi ranije španski arbitar je pogrešno dosudio gol-aut za Francusku, umesto kornera za Austriju.

Što se tiče Ernandez Ernandeza, njemu se na teret stavljaju greške iz utakmice između Škotske i Mađarske. Konkretno situacija iz 78. minuta, kada je Vili Orban zakačio škotskog napadača Stjuarta Armstronga u kaznenom prostoru Mađara, što za Španca iz VAR sobe nije bilo dovoljno za najstrožu kaznu, iako je evidentno došlo do kontakta.

Bonus video:

Postavi odgovor