UEFA koeficijent: Srbija u blagom padu

Srbija je ovu evropsku nedelju zaokružila kao 13. na tabeli UEFA koeficijenata.

Kao što znamo, Srbija je bila na poziciji broj 11, sjajnom mestu koje je donosilo direktnog učesnika Lige šampiona, pored toga još jedno mesto u kvalifikacijama, sve ukupno pet učesnika u Evropi.

Vojvodina nije uspela da uzme bodove na jučerašnjoj premijeri u Evropi, poraženi su od APOEL-a sa 2:1.

Turska nas je pretekla, baš kao i Švajcarska, imali su timove (i to izuzetno jake) koji su igrali kvalifikacije i u drugim kolima, pa je jasno da su stigli do bodova. Ipak, kod nas je samo svoj meč odigrala ekipa iz Novog Sada.

S obzirom da je ovo samo početak takmičarske godine u Evropi, očekuje se preokret, pošto Crvena zvezda i Partizan još uvek nisu odigrali svoje mečeve, a očekuje se da će oni da donesu najviše bodova, pored toga tu su i još dva tima, TSC u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Čukarički, koji igra plej-of za Ligu Evrope.

Jedino u slučaju da se nađemo u među deset najbojih bi imali direktnog učesnika u Ligi šampiona, ostaje da vidimo šta će se dešavati, ali svakako treba ostati u prvih 15, koje garantuje pet učesnika u Evropi, čak i u sezoni 2025/26.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Pa nismo imali nikakve značajnije rezultate otuda i pad takav

    Napredovaće Srbija kad počne sezona, od klubova zavisi koliko

Postavi odgovor