Tunis je nemoćan: Belgija je najmoćniji tim grupne faze!

Rusi su postigli osam golova u prva dva meča, Španci pokazali dobru igru. Meksiko je bio fantastičan protiv Nemačke, Francuzi rutinski stižu do bodova. Ipak, najveći utisak nakon nepotpuna dva kola grupne faze je Belgija.

Meč prve runde su dobili protiv Paname a u drugom kolu je savladan Tunis. Protiv ta dva protivnika, koji kvalitetom i nisu naročiti reper, bili su i veoma raspucani. Ono što može da raduje više od rezultata je igra koju forsira reprezentacija Belgije.

Oni igraju sa šest ili čak sedam ofanzivno orjentisanih fudbalera i konstantno prete protivničkom timu. Brzi su, uigrani i veoma zvučni, što protiv slabijih timova dodatno koristi. Sa osam postignutih golova, od kojih su četiri Romelu Lukakua, istakli su se kao jedan od favorita za visok plasman.

ISKORISTI BONUS KVOTE!

Uvek smo skeptični kada su Belgijanci i nokaut faza u priči. Nisu reprezentacija koja je trebalo da ima problema protiv Paname i Tunisa, ali će njih biti u drugoj rundi. Pitanje je da li će Belgija funkcionisati protiv jačih timova.

Danas su bili odlični. Krenuli su silovito i već u 6. minutu stigli do prednosti. Doduše, bilo je to nakon sporne odluke. Eden Azar je bio precizan sa bele tačke ali možda nije bilo penala. Kontakta jeste sigurno ali na granici kaznenog prostora.

Samo deset minuta kasnije pogodio je i Romelu Lukaku. Snažni napadač je najviše profitirao od ove formacije Belgije. Ostali igrači mnogo trče, stvaraju mu prostor a njemu ostaje samo da bude realizator. Do sada na turniru radi to fantastično, pet puta je šutirao, četiri puta bio strelac.

NEMCI ISPADAJU SA TURNIRA?

Tunižani su uzvratili samo na kratko, kada su smanjili na 2:1. Dve prinudne izmene u prvom delu igre su ih presekle dovoljno da ne mogu da nastave. Šteta, kada je delovalo da su se oslobodili pritiska, bili su već dovoljno oslabljeni.

A nastavio se teror Lukakua. Belgija trenutno ima igrača koji deli prvo mesto na listi strelaca. Lukaku se izjednačio sa Kristijanom i stigao do četiri pogotka. Prvi igrač nakon Maradone 1986. koji je postigao dva gola na dve uzastopne utakmice. Nema mnogo igrača sa takvim učinkom.

KLADI SE NA MEKSIKO!

Ulazak u društvo Pelea, Garinče, Linekera, Euzebija, Gerda Milera i Kempesa je impresivno. Ulazak u to društvo je značio i izlazak iz igre. Ustupio je mesto Bačuaiju koji je postigao poslednji gol svog tima. Pre toga je Eden Azar postigao svoj drugi gol na meču.

Poslednju reč je imao Tunis. Kazri je pogodio za konačnih 5:2 i za najefikasniji meč na turniru. Ostaju nam još dva meča do kraja današnjeg dana a ovaj nam je vratio veru u golove. Nadamo se da ćemo gledati bolje raspoložene strelce u nastavku.

Postavi odgovor