UEFA potvrdila učešće Barselone u Ligi šampiona

Evropska fudbalska unija (UEFA) potvrdila je danas učešće Barselone u predstojećoj Ligi šampiona, iako je saopštila da bi istraga o plaćanju sudijskih zvaničnika mogla da bude ponovo otvorena ako se pojave novi dokazi.

Mesto Barselone u grupnoj fazi Lige šampiona moglo je da bude ugroženo zbog takozvanog slučaja “Kaso Negreira“.

Sudski dokumenti su pokazali da je Barselona platila 7,3 miliona evra od 2001. do 2008. godine kompaniji Hosea Marije Negreire, bivšeg potpredsednika fudbalskog sudijskog komiteta.

Tužioci u Španiji su optužili Barselonu za korupciju u sportu, lažno upravljanje i falsifikovanje poslovnih dokumenata.

Međutim, od kada je UEFA u martu otvorila ovu istragu, nisu se pojavili jasni dokazi o nameštenim utakmicama ili sudijama koje su uticale na ishod mečeva.

Pravila UEFA nalažu da timovi budu ukolnjeni iz evropskih takmičenja ako su umešani u nameštanje bilo koje domaće ili međunarodne utakmice od aprila 2007. godine.

UEFA je danas saopštila da je Barseloni sada “privremeno dozvoljeno da učestvuje” u Ligi šampiona, iako je “promena odluke o prijemu/isključenju još uvek moguća”.

Barselona je dosledno negirala sve optužbe, rekavši da je platila tehničke izveštaje o sudijama, ali da nikada nije pokušala da utiče na njihove odluke na utakmicama.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Ovo se i očekivalo, klasična priča tresla se gora a rodio miš

    Odgovori

    Dobro su prošli ipak će igrati najbolje evropsko takmicenje

    Odgovori

Postavi odgovor