UEFA RAZMIŠLJA: Evropsko prvenstvo samo u jednoj državi, možda i u jednom gradu?

Evropska fudbalska unija (UEFA) razmatra mogućnost da se sve utakmice predstojećeg Evropskog prvenstva odigraju u jednoj državi, i to u Rusiji.

Prema pisanju francuskog Le Parizijena, moguće je da to bude i samo jedan grad, a to je Sank Peterburg. Prvobitno je bilo zamišljeno da se utakmice kontinentalnog šampionata održe u 12 gradova u različitim državama. Sve bi trajalo od 11. juna do 11. jula, a jedan od domaćina bi bio i Sankt Peterburg. Na primer, za organizatora polufinala i finala određen je London.

Ali kako je pandemija korona virusa napravila pometnju na svim nivoima, razmišlja se i o pomenutom scenariju. Rusija je izbila u prvi plan, kako zbog postojeće infrastrukture pošto je tamo bio Mundijal 2018. godine, ali što je još važnije zbog relativno niske stope zaraženih virusom COVID-19.

Sankt Peterburg je na Svetskom prvenstvu bio domaćin u tri utakmice po grupama i jednom četvrtfinalu. Ima stadion sa 68.000 mesta. Rusima bi to odgovaralo pošto su se plasirali, a reprezentaciju Srbije 12. novembra očekuje finalni okršaj u baražu sa Škotima.

U UEFA nisu želeli da potvrde informacije francuskog lista, već su rekli da će iskoristiti sve moguće vreme kako da organizuju turnir.

Ostaje da se vidi šta će se na kraju i desiti.

MARADONA U BOLNICI: Sada je vreme da mu se pomogne

OBAVEZNO POGLEDAJTE: VINKO KAŠLjE?!! | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #27

11 Komentara

  Bitno je da se odrzi.. Sa dobrom organizacijom sve se moze

  Odgovori

  Pa mozda je i ovo ligicno resenje da bi se izbegla mogucnost zaraze jer pitanje je do kada ce ovaj Covid da bude aktuelan.

  Odgovori

  Mozda je tako i najbolje da se odezi samo u jednoj drzavi i u jednom gradu, ipak je mnogo riskantno da se odrzi u vise zemalja

  Odgovori

  Uopste nije losa ideja!!!!

  Odgovori

  To je i najbolje da tako bude, onda će se svi organizovati da mogu da igraju i da nema virusa

  Odgovori

  Upravo tako, najlakse je tako organizovati turnir. Sve uslove obezbede i lako je igrati

  Do juna bar imaju dosta vremena 🙂 tako da ce se do tada sve resiti i smiriti situacija

  Odgovori

  misim da ce do ovoga i doci,mnogo je to zemalja u pitanju,a ovo staje sa koronom to nikako ne dozvoljava,tako da je to i najpametnije uradeti,kako za jedne tako i za sve,nema putovanja i svi na jednom mestu,i naravno mnogo manji rizik

  Odgovori

  Kad bi sve to bilo tako 😛 Za nas se cakon uvek biti drugaciji

  Možda je tako i najpametnije, smanjiti rizik na minimum mada tako bi se najviše ugrozila Rusija

  Odgovori

  Sto bi se ugrozila Rusija, najbitnije je da se organizuje uz minimalne rizike i pre svega zdravlje ljudi

Postavi odgovor