UEFA ODUSTAJE OD FINANSIJSKOG FER-PLEJA: Odluka ide u prilog bogatim klubovima!

UEFA je danas objavila novi sistemi pravilinik o licenciranju i finansijkoj održivosti klubova, a odluka je doneta danas odlukom Ivršnog komiteta!

Fudbal kakav poznajemo će se drastično promeniti.

Naime, UEFA je danas odlučila da će klubovi moći da na transfere, plate igrača i provizije agenata da izdvoje maksimalno 70 odsto svojih prihoda i to će biti na snazi za tri godine. Od sledeće sezone će ta brojka biti na 90 odsto, pa na 80 odsto i onda će se postepeno doći do željene sume.

Novi propisi će na snagu stupiti od juna 2022. godine, što je potvrdio i Aleksandar Čeferin.

UEFA je radila sa svim zainteresovanim stranama na razvoju ovih novih mera kako bi pomogla klubovima da se suoče sa novim izazovima. Ovi propisi će nam pomoći da zaštitimo igru i pripremimo je za sve potencijalne buduće šokove, istovremeno podstičući racionalne investicije – izjavio je predsednik UEFA.

Dotakao se i prethodnog režima koji je bio na snazi.

Pravilnik koji je bio na snazi od 2010. godine je poslužio svrsi, zahvaljujući tome je evropski fudbal uspeo da se izvuče sa ivice ambisa i napravljena je prava revolucija. Međutim, kako se stvari u fudbalskoj industriji stalno menjaju, poputefekata koje je ostavila pandemijam, moramo i mi da uvodimo reforme – dodao je Čeferin.

Podsetimo, klubovima je nekada bilo dozvoljeno da ulaze u minuse od 30.000.000 evra, a od ovom odlukom cifra je duplirana ša će dozovljeni minus iznosti 60.000.000 evra u periodu od tri godine!

RONALDO NIJE OSTAO DUŽAN BIVŠEM SAIGRAČU: Portugalac digao na noge celo Ostrvo!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vladimir Štimac: Iz nezavidne situacije sam stigao do velikog uspeha | Sport Fokus Podcast EP43

 

Postavi odgovor