UKRAJINA IMA SELEKTORA: Stigla zamena za Ševčenka!

Fudbalska reprezentacija Ukrajine dobila je novog selektora, nakon što je klupu Ukrajinaca napustio Andrej Ševčenko nakon odigranog Evropskog prvenstva.

Novi selektor biće Oleksandar Petrakov koji na mesto selektora „A“ tima dolazi sa pozicije selektora mlade reprezentacije Ukrajine.

Od 2011. godine pa na dalje, prošao je kroz gotovo sve mlađe selekcije ukrajinske reprezentacije, a najveći uspeh ostvario je 2019. godine kada je sa fudbalerima U20 selekcije osvojio titulu prvaka sveta.

Naravno, naredne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine će biti glavni zadatak za novog selektora, jer Ukrajina posle tri susreta ne stoji baš najbolje.

Tri utakmice i tri remija, sa Francuskom, Finskom i Kazahstanom.

Prvi meč Petrakova na klupi Ukrajine biće protiv Kazahstana prvog septembra, a tri dana kasnije dočeukuju aktuelne šampione sveta, selekciju Francuske.

Oleksandar Petrakov ima 64 godine, a poslednjih deset godina bavio se isključivo ukrajinskim omladinskim selekcijama.

SAŠA ILIĆ PREDSTAVLJEN: Ovo je idealan klub za mene!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Tako se kovalo zlato: Đorđe Perišić

7 Komentara

  Uvališe mu vruć krompir u ruke, slaba vajda od SP u Kataru.

  Daj mu Boze da uspe …Imam utisak da sem dobre volje nema toliko iskustva da se izbori sa izazovima u prvom timu…No videcemo!!!!

  Svako se mora boriti na svoj nacin.

  Uspeh koji je postigao sa fudbalerima U20 selekcije kada je osvojio titulu prvaka sveta, nikada neće postići sa A timom.

  Nista od ovoga… Nije isto voditi mladi tim i A tim, tesko je u glavi to shvatiti ali sta je tu je…

  Tako to ide, iz mlade selekcije u prvi tim… Tako i mi Srbi radiomo i rezultata nigde

Postavi odgovor