Vazura se ponovo oglasio zbog "večitog" derbija!

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura se ponovo oglasio povodom termina predstojećeg “večitog” derbija.

On je ponovo pisao Zajednici klubova Superlige i Prve lige Srbije.

Superliga je 14. februara objavila da će se derbi igrati 2. marta od 18 časova, ali je nekoliko dana kasnije Crvena zvezda, domaćin meča, u najavi početka prodaje ulaznica istakla 1. mart i 19 sati kao termin utakmice.

Odmah su se oglasili iz Partizana povodom toga, ali u međuvremenu nije stigao nikakav odgovor Superlige, pa je Vazura opet pisao nadležnima.

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti:

“Fudbalski klub “Partizan” Vam se još jednom obraća povodom termina odigravanja utakmice 24. Kola Super lige Srbije između FK “Crvena zvezda” i FK “Partizan”, a koji je dogovoren saglasnošću svih strana učesnika za četvrtak 2. Mart, sa početkom od 18.00 časova.
Fudbalski klub Partizan je kao što Vam je već poznato iz dopisa od 17.02.2023. iz sredstava javnog informisanja saznao da je FK “Crvena zvezda” naknadno samoinicijativno zakazala utakmicu za sredu 1. mart sa početkom od 19.00 časova, a u suprotnosti sa Vašom odlukom od 14.02. kao organa koji je jedini nadležan za određivanje termina utakmica Superlige Srbije.

Ovim putem FK Partizan još jednom izražava svoje neslaganje sa svojevoljnim pomeranjem termina odigravanja pomenute utakmice od strane drugog kluba na bilo koji drugi datum do onoga koji je zvanično odredjen i objavljen od strane Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije dana 14.02.

Igrarije sa odredjivanjem termina odigravanja svetkovine srpskog fudbala u trenutku kada je FK Partizan jedini predstavnik srpskog fudbala u evropskim takmičenjima i kao takav se bori za što bolji status svih srpskih klubova koji će učestvovati u UEFA takmičenjima u sezoni 2024/25 idu isključivo na štetu srpskog fudbala.

Smatramo da je naknadna promena objavljenog termina pomenute utakmice, sa kojim su se saglasili svi akteri, a kakva uverenja imamo od strane Zajednice, nemoguća i suprotna propisima, te blago rečeno štetna za ozbiljnost i regularnost takmičenja Superlige, a čemu svi mi učesnici težimo. Eventualno pomeranje navedene utakmice 24. Kola sa već odredjenog termina 1.marta bi uslovilo dalja pomeranja termina utakmica narednih kola, a sa čim FK Partizan nije I ne može biti saglasan”, navodi se u poruci koju je potpisao generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

3 Komentara

    Što pre ga proteraju iz Partizana to će biti bolje za klub

    Baš me zanima šta sad ima da izjavi u vezi novog termina odigravanja derbija 3-ćeg marta

    Dokon čovek, pati od kompleksa što ga niko ništa ne pita pa učestalo izlazi u javnost sa bespotrebnim saopštenjima

Postavi odgovor