Andrej Kostić ne gleda prema Americi, vidi sebe u crveno-belom: Primećen sam u Trevizu, a želim da se dokažem u Zvezdi

Neobična frizura, atipična smirensot u razgovoru sa medijima i samo 17 godina. Nije još postao punoletan, ali ima biografiju u kojoj piše – tri trofeja sa Crvenom zvezdom! Mnogi za čitavu karijeru ne dođu do pomenute cifre, a Andrej Kostić je imao sreću da za šest meseci dospe u žižu košarkaške javnosti. Iako nije imao mnogo minuta u timu Janisa Sferopulosa, nagovestio je veliki potencijal – koji je bljesnuo na NBA kampu u Trevizu.

Posle takmičenja sa najboljim vršnjacima iz Evrope, vratio se u Beograd, gde je bio deo neobične utakmice u Areni. Košarka je pala u drugi plan, ali Zvezda je čekirala još jedan pehar, onaj koji je završio u rukama mladog košarkaša nakon dodele.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa.

“Iako se ovako završilo, svejedno je lep osećaj. Od kada sam sa prvim timom uživam i zaista sam srećan što sam došao do trećeg pehara u svojoj karijeri. Mnogo mi znači prilika koju sam dobio”, rekao je Kostić za Meridian sport.

Dok su navijači sa nestrpljenjem čekali sliku, bez mnogo razmišljanja je odgovorio na pitanje o najlepšem trenutku do sada u karijeri.

“Izabrao bih Kup, jer sam po prvi put bio sa momcima. Osvajanje ABA lige je takođe veoma drago”.

Put u Trevizo je bila velika škola za Kostića, koji je bio deo idealne petorke u svom uzrastu.

“To je jedan od boljih kampova u Evropi i uglavnom se tamo pojavljuju najbolji igrači Starog kontinenta. Prijaju dobre partije, primećan sam, što mi izuzetno znači. Igrao sam dobro i to mi je bitno”

Nije bio sam u italijanskom gradu, već u društvu Bogoljuba Markovića i Nikole Đurišića iz Mege.

“Svaki dan smo se družili, bilo je sjajno. Imao sam priliku da upoznam Džejmsa Hardena i malo je pričao sa svima. Ozbiljan igrač. Mogao sam da ga pitam nešto, ali nisam znao šta”, dečački duh je na trenutak isplavio iz golobradog mladića.

Stidljivo se pojavila informacija da bi karijeru mogao da nastavi u NCAA, ali trenutno Amerika i koledž nisu opcija.

“Ne, ne, ne!”, demantovao je bilo kakve priče i nastavio:

“Definitvno sam sledeće godine u Zvezdi. Daću sve od sebe da se izborim za više minuta. Želim sada da se maksimalno posvetim sebi, da se što bolje spremim i zaradim priliku”, zaključio je Kostić za Meridian sport.

Bonus video:

3 Komentara

    Bravo za ovog decka,treba da ostane,i da se nametne kao Zvezdin lider u buducnosti.

    Skidam kapu mladom košarkašu koji tačno zna šta želi ili je bolje reći gde želi da se još razvije kao igrač pre nego proba u NBA ligi da se dokaže. Biće on važan igrač u Zvezdi kod Sferopulosa.

    Biće zanimljivo kako će ići tok njegove karijere mladi igrač zvezde treba da ostane u klubu mislim da u njemu mogu imati za sezonu dve odličnog igrača potencijal ke

Postavi odgovor