Čačani napravili doček svetskim vicešampionima: Avramović govorom rasplamsao sugrađane

6
FOTO: FIBA

Aleksa Avramović, Marko Marinović i Feđa Stojanović bili su deo srpske ekspedicije koja se sa Mundobasketa u Manili vratila sa srebrom kući. Ono što ovom trojcu zajedničko jeste da su svi rodom iz Čačka.

Kroz istoriju naše košarke grad na Moravi uz Beograd stoji kao bastion igre pod obručima.

Imena poput Radmila Mišovića, Dragana Kićanovića, Željka Obradovića iznedrio je Čačak. Poslednji u nizu je Aleksa Avramović koji je bio jedan od najboljih igrača na Svetskom kupu.

Nekoliko hiljada Čačana okupilo se na gradskom trgu kako bi dočekali srebrne momke iz Manile.

“Dobar dan svima, ne znam odakle bih počeo stvarno. Puno mi je srce i ova tri dana su nešto najlepše što mi se desilo u životu. Hvala Čačku, hvala svima vama što ste došli da nas dočekate. Stvarno smo u Manili i na Filipinima i svih onih nedelja dali sto posto mogućnosti u nadi da ćemo vas ujediniti i da ćemo Srbiji doneti nešto veliko kao što su Olimpijske igre i eventualno medalja“, rekao je Avramović, pa dodao:

“Vratili smo se sa srebrom i to je ono za šta se živi i ono što svako dete koje počne da trenira košarku sanja, da jednog dana obraduje svoj narod. Bogu hvala uspeo sam u tome, svi smo uspeli i hvala vam puno i ovo su stvari koje ću pamtiti ceo svoj život. Hvala svima, hvala ljudima koji su ovo organizovali, hvala Čačanaima na toploj dobrodošlici, na velikom srcu i pokazali smo zašto je Čačak centar sveta i volim vas sve. Slava Bogu“.

Marko Marinović, popularni Malina, već se dokazao kao igrač i važi za jednog od legendi čačanse košarke, a u Manili imao je ulogu pomoćnika Svetislava Karija Pešića.

“San je i za mene postao java. Uvek sam maštao o jednom ovakvom dočeku u rodnom gradu. Zahvalite se Aleksi koji je proneo ime Čačka u svet. Doneo je srebro koje sija kao zlato. Hvala vam svima što ste danas ovde. Pokazali smo da smo grad košarke”.

Za kraj oglasio se Feđa Stojanović kondicioni trener Orlova.

“Društvo, moram i ja da vam se zahvalim. Osećali smo podršku naših građana, to nas je nosilo i donelo dobre rezultate. Svaki sledeći poduhvat ćemo dati više od sebe”, zaključio je on.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

BONUS VIDEO:

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime