Hrvatska legenda želi Partizan i Zvezdu van ABA lige, Berić mu odbrusio

Legenda Partizana sada stručni konsultant na “Sportk Klubu” kada su mečevi crno-belih u pitanju, Mića Berić, osvrnuo se na izjave da Partizan i Zvezda treba da napuste ABA ligu.

Najveći srpski klubovi dominiraju regionalnim prvenstvom poslednjih nekoliko decenija.

Retko ko je uspeo da iznenadi košarkaše crno ili crveno-belog tabora kada je naslov prvaka regiona u pitanju, što očigledno smeta komšijama.

Aco Petrović rekao je kako Partizan i Zvezda treba da napuste ABA pošto ostatak lige nije u stanju da im parira.

Na ovu malo je reći ekstremnu konstataciju odgovorio je Berić.

“Pa čitao sam, ali šta je to? Šta sad, mi treba da osetimo ovde grižu savesti što su klubovi finansijski stabilni?”, zapitao se on.

Potom je poručio da komšije treba da izdignu Cibonu, Split i Bosnu kao nekadašnje prvake Evrope na staze stare slave, umesto što gledaju u tuđe dvorište.

“Sad to je drugi problem kakvi su tamo odnosi, da li hoće država ili grad da stanu iza košarke. Sad i o tome možemo da pričamo koliko, šta, da li je to realno, nerealno, ali mislim šta mi sad imamo sa tim?”. zapitao se on, pa nastavio: “Ja nemam ništa protiv da neko napuni budžet Cibone ili ne znam koga. Ako žele, ako imaju taj ambijent… Po meni je nezamislivo da jedna Cibona grca i postaje postaje prosečan klub u ABA ligi. Jedan Split, jedna Jugoplastika… Ja sam nekoliko puta u intervjuima rekao za Bosnu, da je u jednom trenutku Bosna nestala. Prvak Evrope!? Ja sam rekao ljudi kako to, to je jedna velika sramota čitave države. Jedna Bosna, simbol i grada i države!”, istakao je Berić gostujući kod Aleksandra Stojanovića.

Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

BONUS VIDEO:

4 Komentara

    Berić je u pravu, sramota je tih država što im košarka nije na prvom mestu i što ne pomažu svojim klubovima

    Kakva glupost, zašto bi najbolji istupili iz lige zato što dobro vode svoje klubove i igraju mnogo bolje, neka se ostali potrude da ih stignu svojim kvalitetom

    Neverovatno kako nas uspeh i kvalitet smeta komsijama,oduvek i zauvek,mesto da se pozabave svojim timovima!!!

    Bolje nek porade na svojim ekipama i da postanu nalo konkurentni neće im niko pokloniti pobede

Postavi odgovor