Bogdanovićevih 6.000 poena – i još mnogo toga

Utakmica protiv Toronta samo je podsetila na sve ono što Bogdan Bogdanović radi u dresu Atlante a nema veze samo sa šutiranjem trojki.

To, doduše, jeste njegova osnovna uloga koju mu je namenio Kvin Snajder i toliko, očigledno, insistirao na tome da kapiten srpske reprezentacije ove sezone šutira prosečno najviše puta za tri poena na meču od kada je došao u NBA ligu. Zapravo, Bogdan je 11. u celom takmičenju po broju ispaljenih trojki  – 8,4 po utakmici. Ali, visoko je pozicioniran i kada su u pitanju pogođeni šutevi – 16. mesto sa 3,1 ubačenom trojkom po meču.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

U utakmici protiv Rajakovićevog Toronta prešao je granicu od 6.000 ubačenih poena u ligaškom delu NBA trke.

Znate već da se odbrojava posle svake sledeće utakmice u kojoj je Bogdanović igrao. Bogdan je protiv Reptorsa produžio niz na 55 uzastopnih utakmica na kojima je postigao barem jednu trojku. To je druga najduža serija jednog aktivnog igrača u NBA ligi.

To što je 600. put probacio loptu kroz obruč sa linije penala na utakmicama u najjačoj ligi sveta, zanimljivo je kao brojka. Ali, ono što je mnogo značajnije i za Bogdanovića i za Atlantu, jeste što sa linije slobodnih bacanja Bogdan blista. Peti je u celoj NBA ligi po procentima uspešnosti, sa 90,7 odsto! Ispred njega su samo Stef Kari, Demjan Lilard, Pol Džordž i Klej Tompson. Nije loše društvo, zar ne?

Ali, Bogdan je u uzbudljivoj družini i na nekim drugim listama. Protiv Toronta je ukrao dve lopte (udario je i dve rampe, doduše) i održao sjajan tempo u odbrani. Bogdanović je 11. najbolji kradljivac u NBA ligi, sa 1,3 osvojene lopte po meču. I tu je ozbiljna lista koju predvode – Šei Gildžus-Aleksander, Donovan Mičel, Kavaji Lenard…na njoj su i Dieron Foks, Pol Džorž, Luka Dončić

U utakmici protiv Toronta, Bogdan je izgubio pet lopti, što je potpuno atipično za njega. Od dolaska u Atlantu, samo jednom je imao toliko prodatih napada, u prvoj sezoni, pre skoro četiri godine. Bogdanović je toliko oprezan da je drugi najbolji u ekipi Hoksa među igračima sa ozbiljnom ulogom kada je u pitanju odnos asistencija i izgubljenih lopti.

Bonus video:

4 Komentara

    Tek je poceo,bice tu jos 1000 poena,samo da ga zdravlje sluzi!!!!

    Nas Bogdan Bogdanovic je postao mocan igrac,zasluzio je samo pohvale i sve sto mu se mocno desava i da bude kapiten nase reprezentacije!!!!

    Kvin Snajder tačno zna šta Bogdanović može da izvede kao i šta on želi od njega da uradi za tim

    Stvarno je izrastao u pravu igracinu , sve ove brojke govore jasno koliko je kvalitetan i frago mi je sto je postao kapiten reprezntacije

Postavi odgovor