Oglasio se bord trenera EL: Uvrede na račun trenera su neprihvatljive

Crvena zvezda Meridianbet savladala je Efes u minulom kolu EL, a pored rezultata meč je obeležio sukob Ergina Atamana i navijača crveno-belih.

Kao što smo pisali, trener košarkaša aktuelnog prvaka Evrope bio je isključen sa meča nakon konstantnog protestvovanja.

Ukoliko mislite da Crvena zvezda Meridianbet može do TOP 8 faze Evrolige, Meridia vam nudi NAJVEĆU KVOTU – 4,00

Svojim ponašanjem naterao je navijače Zvezde da odreaguju pa su se sa tribina čuli povici, koje je bord trenera Evrolige najstrašnije osudio.

Bord se oglasio zvaničnim saopštenejm koje prenosimo u celosti:

„Bord trenera Evrolige razume da navijači širom kontinenta čine naš sport jedinstvenim. Međutim, svi akteri košarke, uključujući i navijače, takođe moraju da shvate da je u današnje vreme poštovanje prema svima koji su uključeni u ovu igru više nego ključno.

Uvredljive psovke bilo koje vrste ne spadaju u sport i ono što se desilo u Beogradu našem članu Erginu Atamanu, kao i ostalim našim članovima u drugim arenama, po bilo kom standardu bi trebalo da bude neprihvatljivo. Nije prihvatljivo ni čuti psovke na račun sudija u Kaunasu ili rukovodstva Evrolige u više dvorana.

Ovo je čvrst stav koji odražava mišljenje svih naših članova i odnosi se na sve koji su deo igre, uključujući igrače, sudije, pa i samu ligu. Potpuno smo svesni mentaliteta i sportske kulture koji su decenijama smatrali takvo ponašanje navijača prihvatljivim i snažno osećamo da je vreme za promene“, navodi se u saopštenju.

Povodom ovog saopštenja oglasio se i Zvezda koja je poručila da je sam Ataman provocirao ovakvu reakciju navijača. Dalji epilog cele priče videćemo u narednim danima.

Podsetimo, na čelu borda evroligaških trenera nalazi se Dimitris Itudis, koji se trenutno nalazi na klupi Fenerbahčea.

BONUS VIDEO:

Postavi odgovor