Kada krenu da igraju „Peđu“ može samo da se bira otrov

Nikola Jokić se nasmejao na pitanje sa kojim bivšim NBA igračem bi najradije igrao, ali imao je spreman odgovor, kao da je već razmišljao o tome:

Peđa Stojaković bi u današnjem NBA bio zaista dobar. Mislim, ionako je bio Ol star, ali u sadašnjoj ligi bi bio fantastičan“, ispalio je najbolji košarkaš sveta tokom prethodnog meča svih zvezda u Indijanapolisu (baš tamo gde se isti taj Stojaković popeo na krov sveta).

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Nekoliko dana kasnije, Jokić je sa Denverom krenuo u seriju koja ne deluje da će se tako brzo završiti. A i da se na kratko prekine, definitivno ne preti onome čemu Nagetsi teže – vrh Zapada i najbolja moguća pozicija pred plej-of.

U poslednjem meču koji je tim iz Kolorada odigrao, Lejkersi su mučili starog dužnika koji ih je izbacio prošle sezone iz plej-ofa i koji ih pobeđuje svaki put kada za to „nije vreme“ (Nagetsi su pokvarili veče kada je otkriven spomenik Kobiju Brajantu, sada su upropastili i utakmicu u kojoj je Lebron Džejms prešao granicu od 40.000 poena).

Ali, onda je krenula igra dva na dva Nikole Jokića i Džamala Mareja, uz uletanje „sporednih“ likova koji su čekali na zakucavanje (Eron Gordon) ili otvorene šuteve (Majkl Porter Junior i Džastin Holidej).

„Tada su krenuli da igraju ’Peđa’ akciju“, rekao je Entoni Dejvis, as Lejkersa, koji je dodao su Nagetsi ušli u njihov „paket poslednje četvrtine“ i da su kažnjavali svaku grešku domaćina.

Ali, da se zadržimo na akciji na koju nas je podsetio Dejvis a koja je dobila ime po Predragu Stojakoviću i koju je „dizajnirao“ Rik Adelman, tadašnji trener Sakramenta. Čiji sin, Dejvid, već godinama radi u stručnom štabu Denvera kao prvi asistent Majkla Melouna.

„Nema dileme da je sve počelo od Peđe Stojakovića i da je to posebna akcija“, pričao je svojevremeno Adelman junior i isticao da se mnogo toga sada primećuje u igri Džamala Mareja.

Imate video u prilogu gde su „Peđa“ akcije pažljivo objašnjene, ali ćemo samo konstatovati na to koliko su Nagetsi savršeno iskoristili genijalnost Nikole Jokića da sve ovo unaprede do, zaista, savršenstva.

„Mnogo je tu slojeva u akciji, ali smo presrećni što imamo baš tu trojicu“, govorio je svojevremeno Adelman aludirajući na Jokića, Mareja i Gordona.

„Kao da smo samo mogli da biramo otrov“, poručio je Dejvis.

Prestupni februar: Jokić ni u Top 10 najefikasnijih u NBA

Bonus video:

Postavi odgovor