Direktor Evrolige: Incident u finalu ABA lige ne pomaže; Bodiroga: Šampion ima prioritet...

Paulijus Motejunas je nedavno uzburkao srpsku javnost izjavom da šampion ABA lige nema prioritet, ali u neformalnom razgovoru u Berlinu kao da je promenio ploču, odnosno indirektno najavio da bi oba kluba mogli da vidimo u Evroligi naredne sezone.

Jurohops je prisustvovao neformalnom razgovoru sa čelnicima prestižnog takmičenja i govorio o finalnoj seriji Jadranskog prvenstva.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

“Srpsko tržište je neverovatno i veoma važno za Evroligu, ali niko ne želi ono što smo videli na nedavnom ABA finalu, to nikome nije dobro. Ukupan utisak o prisustvu dva srpska tima je pozitivan, međutim, ovaj incident između dva evroligaška tima u lokalnoj ligi ne pomaže”, rekao je Motiejunas.

Jurohops dodaje da je Motejunas praktično priznao da i Crvena zvezda i Partizan pripadaju Evroligi, ali po statutu šampion ABA lige ne dobija direktno mesto u takmičenju, već prioritet da uđe u narednu godinu.

Nadovezao se Dejan Bodiroga sa osmehom na licu i uključio se u priču oko šampiona ABA lige.

„Nemaju vajld kartu, ali imaju prioritet da dobiju mesto”.

Dakle, praktično Crvena zvezda Meridian ima mesto za sledeću sezonu, a Partizan čeka da sa još tri tima, Virtusom, Albom i Valensijom, dodaje renomirani košarkaški portal.

Bonus video:

2 Komentara

    Ovaj Litvanac je bas ljigav,vidi se to i po njemu…

    Voleo bih da oba naša kluba dobiju kartu za sledeću sezonu ,ali eto Partizan će malo morati i sreca da pogleda

Postavi odgovor