Direktor Zvezde: Na zvaničnom sastanku nam je rečeno da će šampion ABA lige igrati Evroligu

Godinama, od 2013, srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan (uz ostale rivale u regionu) biju bitke u ABA ligi oko jednogodišnje ulaznice u Evroligu, čije je dobijanje bar do sada, bilo delom uslovljeno osvajanjem regionalnog šampionata, što pokazuje i podatak da su svi šampioni igrali elitno takmičenje, izuzev Cibone 2014. koja je samovoljno odustala. Ali, generalni direktor Evrolige, Paulijus Motejunas, danas je izjavio da “situacija nije više takva da osvajanjem klub ulazti u Evroligu”.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Mesto (u domaćem takmičenju) više nema značaj. Svako ima priliku i sa svima razgovaramo. Klubovi će doneti odluku. Moj zadatak je da prezentujem kriterijume ocenjivanja kako bi klubovi mogli da razumeju odluku koju donose“, preneo je BasketNews reči generalnog direktora Evrolige i samo dolio poprilično ulja na vatru koja sezonama kulja u regonu, a posebno se pojačava pred i tokom finala ABA lige koju je ove sezone osvojila Crvena zvezda Meridianbet.

Da li Motejunasove reči znače da crveno-beli nemaju nikakvu prednost u odnosu na ostale klubove bez A licence koji bi u Evroligu, ili je pak prvi operativac evropskog takmičenja možda nespretno intepretiran?

U februari smo, u kancelarijama kluba, imali zvaničan sastanak sa čelnicima Evrolige, predsednikom Dejanom Bodirogom i generalnim direktorom Paulijosom Motejunasom, a ispred Zvezde smo bili predsednik Nebojša Čović, predsednik Upravnog odbora Željko Drčelić, sportski direktor Milan Dozet i ja. Na tom sastanku nam je između ostalog rečeno da će šampion ABA lige igrati Evroligu sledeće sezone“, kaže za Meridian sport generalni direktor Zvezde Nemanja Vasiljević, ne želeći da se njegove reči shvate kao polemika sa Evroligom, već samo da bi se prestalo sa spekulacijama u domaćoj javnosti odmah pošto su prenete izjave Motejunasa u regionalnim medijima.

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Igrace Zvezda EL,realno je to,nece izvisiti

    Suprotna izjava direktoru Evrolige,a ko je u pravu ubrzo cemo videti!

Postavi odgovor