Sudija odlazi u penziju nakon skandala u finalu turskog šampionata

Efes je savladao Fenerbahče u trećem meču finala turskog šampionata za vođstvo od 2:1. Nakon meča na udaru javnosti našle su se sudije ovog meča.

Najveći udarac pretrpeo je iskusni košarkaški arbitar Ajtug Ekti, koji je nakon pomenutog meča rešio da “okači pištaljku o klin”.

Naime, Fener je javno izrazio nezadovoljstvo suđenjem u trećem meču, nakon čega je reagovao tamošnji Savez i odstranio sudijski trojac sa ovog meča do kraja sezone.

Ova odluka dotukla je već besnog Ektija koji je rešio da napravi radikalan potez.

“Nakon 30 godina služenja domaćim i internacionalnim takmičenjima pod okriljem Turskog košarkaškog Saveza, žalim poziciju sudija. Odluka da sudije sa pomenutog meča budu odstranjene do kraja prvenstva za mene je neprihvatljiva“, rekao je Ekti, pa nastavio:

“Izjava da su ‘sudije odlučile ishod meča’, za nas su neprihvatljive zbog odgovornosti koju ima sudija da obezbedi fer takmičenje. Međutim, Fenerbahče je bio istrajan u nameri da nanese drastične kazne sudijama i iz tog razloga obaveštavam javnost da odlazim u penziju kao znak poštovanja prema kolegama”.

Podsetimo, finale turskog prvenstva igra se na tri dobijene utakmice, pa će Efes u narednom duelu imati meč loptu protiv akutelnog šampiona.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

BONUS VIDEO:

Postavi odgovor